Krämig rabarberglass med marängflarn

Krämig rabarberglass med marängflarn

Vår Sommar Höst Vinter
Receptet passar extra bra under:
Sommar Sommar
Tid 240 min
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Kan man göra en trerätters som känns sjukt lyxig och som är cheap? JA det kan man. Framförallt om man teamar upp med någon som är grymt duktig på att laga lyxigt, vilket jag gjorde. Nämligen Petter Bäcklund aka ploppestable, en hejdundrandes matkreatör och matfotograf (som självklart tagit bilderna) Petter och jag slog våra smaklökar och plånböcker ihop och skapade helt enkelt en cheap 3-rättersmeny.

Här är den sista rätten, nämligen efterrätten! Och nu när rabarbern är i säsong, vad passar bättre än rabarberglass? Supersmarrigt avslut på  för- och varmrätten som ju har lite mer sälta. Du missar väl inte förrätten och varmrätten?

Tillagning

Börja med att göra glassen:
Skär rabarbern i bitar. Lägg i kastrull med vatten och socker tills allt kokat sönder, det tar ca 10-15 min. Ta bort från spisen och låt svalna. Vispa grädden med äggulorna. Lägg rabarberkrämen och den vispade äggrädden i en glassmaskin och låt köra tills den har en fin konsistens, ca 20-30 min.

Om du inte har någon glassmaskin: lägg blandningen i en bunke, ställ in i frys och låt stå ca 1 timme innna du sedan rör om med en sked ca var 20-30:e minut. Låt stå fryst ca 3-4 timmar innan du äter den.

Gör vegansk glass: ta 3 dl kokosmjölk istället för vispgrädde och äggulor.

Gör marängen:
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa kikärtsspad/äggvitor och citronsaft till ett fast skum. Häll på sockret lite i taget tills det blir en fast maräng. Smörj en plåt och bred sedan ut hela marängsmeten i ett lager om ca 3-4 mm. Ställ in i ugnen och låt stå i ca 1 1/2 timme (ha lite koll så att inte marängen blir bränd). Ta ut och låt svalna och bryt sedan i bitar, flarn.

Servera med glassen och toppa med lite mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 3.2 / 5. Antal röster 9

Inga betyg ännu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!