Linsstroganoff med potatismos och gröna ärtor

Tid 40 min
10 kr/portion
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Linsstroganoff med ris har blivit lite av en klassiker på sidan och eftersom att jag har ett sånt himla sug på potatismos just nu var jag tvungen att testa att kombinera dem! Det resulterade i en ganska så geggig värmande rätt som jag tycker är extra gott nu när det är lite kallare ute!

Tillagning

Skala potatisen och skär i stora bitar. Koka i rikligt med saltat vatten tills de är mjuka.

Ta fram och tina de gröna ärtorna.

Gör linsstroganoffen:
Koka linserna enligt anvisning på paketet. Hacka lök fint. Hetta upp en stekpanna med olja och stek löken mjuk i det rökta paprikapulvret. Slå på grädde, vatten och vispa i tomatpuré, grönsaksbuljong och soja. Låt puttra i ca 10 min. När linserna har kokat färdigt, lägg i tomatsåsen. Rör om försiktigt. Lägg i de hackade soltorkade tomaterna. Riv i morötterna. Låt stå på svag värme i ca 5- 10 min. Smaka av med salt och peppar och späd ev med mer vatten/grädde/mjölk till önskad konsistens.

Gör potatismoset:
Mosa eller vispa potatisen till ett mos med oljan och grädden. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer grädde eller vatten för önskad konsistens.

Koka ärtorna i rikligt med vatten 1-2 min. Häll av vattnet.

Servera linsstroganoffen med potatismoset och de gröna ärtorna.

4 Kommentarer

 1. Therese

  Vilka morötter är det en ska riva i? De verkar saknas i listan 🙂

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Tack för att du är uppmärksam, de försvann i flytten men är tillbaka nu. 2 st ska det vara! 🙂

 2. Nora

  Gjorde stavar av morötterna istället för att riva så det blev lite mer tuggmotstånd 🙂

 3. Caroline

  Fick också potatismos-craving hehe och gjorde denna ikväll, det blev verkligen gott och vi har en ny rätt på ”listan”, så tack!🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillfällig webbshop 27/10 – 30/11: Signerade böcker och bokpaket inför jul. Beställ nu, böckerna skickas ut i vecka 50. Signerade av författaren Hanna Olvenmark. Begränsat antal!

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

Portionen Under Tian har blivit med podd! Vi, Hanna & Johanna, kommer vrida och vända och prata om allt som har med #staycheap att göra. Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.