Mac’n majs

Tid 40 min
10 kr/portion
0.34 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Denna rätt är en variant på majcarbonaran! Den blev så himla, himla god! Så gillar du majscarbonaran men vill ha lite variation måste du testa denna. Även perfekt om du har pasta över. Gör lite extra direkt i en glasmatlåda så har du lunchlådor till en annan dag!

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vattnet till pastan.

Hacka den gula löken och gröna chilin fint. Hetta upp en stekpanna eller traktörpanna med olja. Fräs den gula löken i oljan samt paprikapulver. Låt fräsa på medelvärme i några minuter tills löken och chilin är riktigt mjuka. Smula ned buljongtärningen och lägg i majsen. Stek ett par minuter och ställ åt sidan.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Vispa ihop vetemjölet i lite av havremjölken i en kastrull. När vetemjölet är utspätt tillsätter du resten av mjölken och sätter plattan på medelvärme. Koka upp blandningen under omrörning. När mjölken tjocknat stänger du av plattan och tillsätter nästan all riven ost (spara lite till garnering).

Blanda ihop lök och majsblandningen med de kokta svarta bönorna, den färdigkokta pastan och ostsåsen. Häll över i en ugnsform. Strö över lite riven ost och lite svartpeppar. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 15 min. Det ska bli lite yta men inte brännas vid. Servera och njut!

Tips! Du kan göra denna rätt direkt i en ugnsfast glasmatlåda om du vill göra extra till en lunchlåda eller för att frysa in.

5 Kommentarer

 1. Krystal

  My fussy kids loved this recipe! I also added some red lentils to the cheese sauce and they basically disappeared into it, just incase one of my kids decided to pick out the beans (but they didn’t anyway, so got both the bean and lentil goodness 😅).

 2. Julia Jansson

  Jättegott recept!!! Och bra sätt att få in lite bönor! 😀

 3. Josephine

  Vad gjorde jag för fel med ostsåsen? Följde instruktionerna punkt till pricka men den tjocknade aldrig. Tråkigt att kasta bort en halvliter havredryck och barn som ledsnade på att maten aldrig blev klar

  • Ina

   Jag har råkat ut för samma sak när jag använt Coop/ICAs egen havredryck. De kanske är samma sak du råkat ut för. Tror inte att de är helt anpassad till matlagning 🙁

 4. Jennie

  Vad god! Jag hade röda linser som några ovan på grund av barn som petar bort bönor. Hade också 200 gram fryst spenat. Jag tyckte det blev bra men lovade sonen att följa receptet nästa gång 😉.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kurs (fullbokad) – För snåljåpar & planetälskare

Hösten 2020 kommer vi öppna upp för en liten grupp att gå kurs med oss här i Göteborg! 5 tillfällen á 3 timmar fördelande över 10 veckor.

Läs mer här

Staycheappodden

Portionen Under Tian har blivit med podd! Vi, Hanna & Johanna, kommer vrida och vända och prata om allt som har med #staycheap att göra. Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.