Nudelsallad med jordnötssås

Tid 20 min
9 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Den här salladen måste ni bara prova. SÅ GOD! Och det bästa är att den går att göra på det som finns i säsong, eller på vad en har hemma. Just här har jag använt paprika, vitkål, morötter, nektarin och så broccoli- vilket alla är väldigt cheap och i säsong just nu! Som sås har jag använt mig av min favorit jordnötssås. Tål du inte jordnötssmör? Använd tahini istället.
Gör vegansk? Välj ris- eller glasnudlar istället för äggnudlar. 

Tillagning

Koka äggnudlarna och ställ undan.

Gör jordnötssåsen: Blanda jordnötssmör med saft av lime, riven ingefära, soja och tabasco/sambal oelek. Vispa ut med varmt vatten till en sås. Ställ åt sidan.

Riv vitkålen fint eller strimla med en osthyvel. Lägg i sil och skölj med vatten. Krama ur. Lägg i en skål. Tina broccoli om du använder fryst. Skär i mindre bitar. Skär paprika och morötter i tunna stavar. Skär nektarinen i bitar eller tunna skivor.

Massera in jordnötssåsen i vitkålen. Krama ordentligt. Blanda vitkålen med äggnudlarna i en skål. Vänd ned grönsakerna och nektarinen.

Servera salladen med soja och eventuellt koriander och jordnötter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

*denna tjänst är ett betalt samarbete med Mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.