Nudelwok med asiatiska smaker (och mindre kött)

Tid 30 min
9 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Vill man börja äta mer vegetariskt, men ändå inte vill skippa kött helt? Då kan det vara en bra grej att dra ned på mängden kött i maträtten, och fylla på med mer grönt. Som i denna asieninspirerade wok. Vill du kan du givetvis använda quorn, sojafärs eller linser istället.

Tillagning

Strimla vitkålen tunt. Att hyvla på en osthyvel är ett enkelt sätt att göra det tunt. Gör likadant med paprika och morötter. Skala ingefära och hacka fint.

Hetta upp en stekpanna, tillsätt olja och låt den bli varm. Fräs köttfärs, och dela med en gaffel. Tillsätt vitkål och morötter, låt de mjukna en aning. När de blivit mjuka - lägg i paprika, ingefära och pressa över vitlök. Tillsätt sambal oelek och soja. Rör om. Smaka av, tillsätt mer soja och/eller sambal om du önskar.

Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.

Servera nudlar med woken.

4 Kommentarer

 1. Carina

  Provade woken idag, fantastisk gott. Ersatte paprikan med minimajs för det hade jag hemma :). Det står lite fel i receptet dock. Rapsolja står 2 ggr och ingefära saknas.

  • hanna

   Hej Carina och tack för dina skarpa ögon! Har ändrat det nu 🙂 Och vad kul att du gillar den, håller med dig, den är riktigt god. Och låter mums med majs i också!

   Allt gott,
   Hanna

 2. Gual

  Om man t.ex. ska ha i 50g vegetarisk färs, är det fryst det gäller? Och hur mycket vanlig nötfärs kan man ha i annars istället för vegetarisk? För nötfärsen är ju inte fryst, så jag vet inte hur mycket jag ska ta av vanligt.

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, du kan räkna med samma mängd fryst som färsk. Använder du torkad färs kan du tänka att det ska motsvara mängden blötlagd produkt. Lycka till! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.