Paprika- och kikärtsröra

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 10 min
15 kr/sats
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En röra som är riktigt god både som pålägg och som tillbehör till grillat nu i sommar. Riktigt smarrig att äta till grillade grönsaker t ex!

Tillagning

Mixa först kikärtorna med oljan till en slät smet. Lägg över i en skål.
Mixa paprikan slät. Blanda kikärtsröran och paprikan.
Riv eller pressa vitlök och rör i tillsammans med citronsaft.
Hacka rödlök, chili och persilja och blanda ner.
Smaka av med salt eller peppar.

1 Kommentar

  1. Kristin

    Supergod röra såsom alla era röror är 🙂
    Men jag förenklade lite genom att mixa alla ingredienser utom citron och rödlök samtidigt. Det funkade bra och sparade mig några moment med att mixa, skrapa ur, mixa skrapa ur så att säga. Vill man som jag ha en snabbvariant tycker jag även att man kan skippa den hackade rödlöken. Hoppas att det kommer ännu fler recept på röror framöver. Ha en fortsatt fin sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem månadens 300-kronorsvecka direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.