Pasta med tomatsås och svarta bönor

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 30 min
7 kr/portion
0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Detta är en riktigt enkel och god pastarätt baserad på krossade tomater och svarta bönor. Du kan enkelt variera den genom att använda dig av olika örter, grönsaker och baljväxter. En perfekt bas för en restfest helt enkelt!

Tillagning

Skala och finhacka lök och vitlök. Skär morot i små kuber. Stek på medelvärme i lite olja tills att löken och moroten mjuknat. Tillsätt buljong, örter, chili/sambal oelek och tomatpuré. Stek i ytterligare ett par minuter. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och låt koka i ca 5 min.

Koka under tiden pastan.

När tomatsåsen och pastan börjar bli klar tillsätter du de kokta svarta bönorna i tomatsåsen och låter dem bli varma. Häll ner den färdigkokta, avrunna pastan i tomatsåsen och rör runt. Tips! Om du vill ha en lite blötare sås kan du spara lite av pastavattnet och hälla ner i pastasåsen för att göra den krämigare.

1 Kommentar

  1. Lisa

    Supergott, det tycker både vi vuxna och 11-månadersbäbin!
    Jag brukar ha i lite sardellkräm och rödvin för att få lite djupare smak. Perfekt vardagsrätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.