Pastej på champinjoner, pumpafrön och timjan

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 20 min
15 kr/sats
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En vegansk pastej som är lika god för sig som på en macka eller på ett knäckebröd.

Tillagning

Skala och hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna och stek lök, vitlök och champinjoner på medelvärme tills de mjuknat (se till att det inte bränns vid). Rosta pumpafrön gyllene i en torr stekpanna. Mixa champinjonblandningen, pumpafrön, persilja och timjan till en pastej med en blender eller stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Förvara pastejen i en tättförslutande burk i kylen.

2 Kommentarer

  1. Jina

    Hur lång tid håller pastejen i kylen?

    • Johanna @ Portionen Under Tian

      Det är svårt att svara på eftersom det beror på temperatur, hur många gånger du tar ut den och låter den stå framme med mera. Tips för ökad hållbarhet är att låta stå i rumstemperatur så kort stund som möjligt, inte ”dubbeldippa” bestick som varit i kontakt med annat, förvara i försluten burk. Du kommer märka på lukt och smak när den börjar bli dålig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 23 – Jobbigt att prata pengar?’

Vi ägnar hela avsnittet åt att prata pengar. Kanske främst för att vi tycker att vi måste våga prata mer om pengar och vår relation till dem. Vi kommer in på hur vår egen relation till pengar och sparande/spenderande sett ut, samt buffertar och lite annat som rör ämnet.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt och 75 kr i rabatt som befintlig kund när du använder koden UNDERTIAN75. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.