Pastej på champinjoner, pumpafrön och timjan

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 20 min
15 kr/sats
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En vegansk pastej som är lika god för sig som på en macka eller på ett knäckebröd.

Tillagning

Skala och hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna och stek lök, vitlök och champinjoner på medelvärme tills de mjuknat (se till att det inte bränns vid). Rosta pumpafrön gyllene i en torr stekpanna. Mixa champinjonblandningen, pumpafrön, persilja och timjan till en pastej med en blender eller stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Förvara pastejen i en tättförslutande burk i kylen.

2 Kommentarer

  1. Jina

    Hur lång tid håller pastejen i kylen?

    • Johanna @ Portionen Under Tian

      Det är svårt att svara på eftersom det beror på temperatur, hur många gånger du tar ut den och låter den stå framme med mera. Tips för ökad hållbarhet är att låta stå i rumstemperatur så kort stund som möjligt, inte ”dubbeldippa” bestick som varit i kontakt med annat, förvara i försluten burk. Du kommer märka på lukt och smak när den börjar bli dålig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.