Potatissallad med rödlök, tomat, fetaost och oliver

Receptet passar extra bra under:
Sommar
Tid 30 min
9 kr/portion
0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

När det är varmt ute är det så himla gott med kall mat! Här blev det en lite saltare potatissallad som går snabbt att slänga ihop en varm sommardag. Tycker du om potatissallad måste jag också tipsa om denna med belugalinser och citron.

Tillagning

Koka potatisen i rikligt med saltat vatten.

Skär under tiden rödlöken i tunna skivor, grovhacka tomat och persilja. Skär oliverna i kvartar. Blanda ihop vita bönor, rödlök, tomat, persilja, oliver med lite olja samt lite av spadet från oliverna, ungefär samma mängd spad som olja. Smula över fetaosten och smaka av med lite salt och peppar. Tillsätt den färdigkokta potatisen och rör om. Vill du kan du dela potatisen i bitar innan du blandar ner den, det är en smaksak.

Servera direkt eller låt stå i kylen tills servering.

Vegansk variant

Använd vegansk fetaost

1 Kommentar

  1. Olivia

    Åt denna ihop med burgaren på svarta bönor, jättegott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.