Potatissallad med rödlök, tomat, fetaost och oliver

Tid 30 min
9 kr/portion
0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

När det är varmt ute är det så himla gott med kall mat! Här blev det en lite saltare potatissallad som går snabbt att slänga ihop en varm sommardag. Tycker du om potatissallad måste jag också tipsa om denna med belugalinser och citron.

Tillagning

Koka potatisen i rikligt med saltat vatten.

Skär under tiden rödlöken i tunna skivor, grovhacka tomat och persilja. Skär oliverna i kvartar. Blanda ihop vita bönor, rödlök, tomat, persilja, oliver med lite olja samt lite av spadet från oliverna, ungefär samma mängd spad som olja. Smula över fetaosten och smaka av med lite salt och peppar. Tillsätt den färdigkokta potatisen och rör om. Vill du kan du dela potatisen i bitar innan du blandar ner den, det är en smaksak.

Servera direkt eller låt stå i kylen tills servering.

Vegansk variant

Använd vegansk fetaost

1 Kommentar

  1. Olivia

    Åt denna ihop med burgaren på svarta bönor, jättegott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillfällig webbshop 27/10 – 30/11: Signerade böcker och bokpaket inför jul. Beställ nu, böckerna skickas ut i vecka 50. Signerade av författaren Hanna Olvenmark. Begränsat antal!

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

Portionen Under Tian har blivit med podd! Vi, Hanna & Johanna, kommer vrida och vända och prata om allt som har med #staycheap att göra. Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.