Rödcurrygryta med röda linser och nudlar

Tid 30 min
9 kr/portion
0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Det här är lite av en remake på denna Portionen Under Tian favorit men denna gång med nudlar och röda linser! Den här såsen är verkligen så god och SÅ enkel! Gör en rejäl batch så har du riktigt goda matlådor framöver eller laga ute på stormköket!

Använd gärna hela linser, dvs ej splittade/delade, för att undvika att linserna kokar sönder. Koka även på låg värme och smaka av, de ska vara likt pasta, al dente, och ha lite tuggmotstånd kvar.

Tillagning

Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen.

Koka röda linser i rikligt med vatten och lite salt i en separat kastrull. Häll av vattnet när de är klara.

Mixa hälften av kokosmjölken med den grillade paprikan till en slät sås.

Hetta upp olja i en kastrull/större panna. Fräs röd curry, ingefära, vitlök. Hacka chili. Fräs med. Slå på paprikasåsen och resterande kokosmjölk. Tillsätt vatten. Smula i buljongtärning. Låt puttra i 5-10 min.

Lägg i de kokta linserna och rör om. Servera med nudlarna.

15 Kommentarer

 1. Sally

  Går det att byta ut den grillade paprikan mot vanlig paprika?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Det går bra, men då behöver du tillaga paprikan innan du mixar den, till exempel genom att köra den i ugnen en stund tills den blir mjuk 🙂

 2. Åsa-maria

  Hej jag beställde varor men jag fick ingen matsedel till mina varor

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, ”matsedeln” hittar du på hemsidan. Vill du skriva ut recepten kan du högerklicka på en sida och spara som pdf. Då får du varje recept snyggt på en sida som är lätt att skriva ut 🙂

  • Gülay

   Dem där linserna ser ut att vara bruna linser. När jag kokar röda linser blir det bara gegga mos. Man ser knappt att det är röda linser. Men på eran bild är linserna hela fina. Snälla vilken linssort är det?

   • Carolina

    Jag håller med Gülay! Skulle gärna vilja veta om det inte ändå är bruna/gröna linser.

    • Johanna @ Portionen Under Tian

     Det finns både hela och ”splittade” röda linser. När man kokar de splittade blir de lätt mosiga medans de hela bättre håller ihop. Tycker ni det blir bättre med gröna går det ju såklart fint att använda det med 🙂

     • Gülay

      Ju men det är ändå inte svar på min fråga. Vem lagade rätten på fotot ovan? Det är inte röda linser på den bilden.
      Om ni använder röda linser och sen tillsätter gröna linser för fotot skull är det ju inte korrekt beskrivning på maträtten!
      Jag ska laga denna maträtt denna vecka,har köpt HELA röda linser återkommer..

     • Gülay

      Nu har jag lagat rätten med hela röda linser det blev bara linsmos,kokade bara 5-7 min. Kommer aldrig göra det med röda,linser.
      Den här grytan med kikärtor är min favorit här på bloggen. Blev nyfiken med röda ush säger jag.
      Röda linser är bra om man gör linsbiffar eller linssoppa men detta nej.
      Bilden är väldigt missvisande det säger jag fortfarande..

 3. Frida

  Varför ska man koks linserna separat och inte i grytan?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Det är en smaksak, kokar man den separat så går det lite snabbare och du kan enklare ha koll så att du får linserna i den konsistens du önskar. Men med det sagt skulle du lika gärna koka dem direkt i, med risk för att de ev kokar sönder litegrann 🙂

 4. Nadja

  Jättegott, denna och ”one pot kokosgryta” är riktiga vardagsfavoriter!

 5. Maria

  Jättegod, tack!

  Enligt kommentarerna här i diskussionen var jag extra försiktig att inte laga linser till en gröt. Tack för det också.

 6. Edda

  Hej, och tack för en toppen blogg!! Har handlat på mat.se två gånger nu – älskar det!

  Skulle vara helt fantastiskt om du skulle kunna skriva på ett ungefär hur mycket kcal/protein/kolhydrater/fett det var per gram matlåda. Då skulle denna blogg vara KOMPLETT!

  Tack!

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, härligt att höra att du handlar på mat.se och gillar det! 🙂 Vi har valt att inte skriva ut näringsinnehåll på recepten och varför kan du läsa mer om här: https://undertian.com/vanliga-fragor/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillfällig webbshop 27/10 – 30/11: Signerade böcker och bokpaket inför jul. Beställ nu, böckerna skickas ut i vecka 50. Signerade av författaren Hanna Olvenmark. Begränsat antal!

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

Portionen Under Tian har blivit med podd! Vi, Hanna & Johanna, kommer vrida och vända och prata om allt som har med #staycheap att göra. Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.