Rostad potatis med grönkål, dragonsås & groddar

Rostad potatis med grönkål, dragonsås & groddar

Tid 40 min
co2 0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Den här rätten kom till efter att lite färdig bearnaisesås fått blandas ihop med lite allt möjligt från kylen och oj så gott det blev! Du kan alltså ersätta dragonsåsen här med färdig bea om du har det hemma. Just nu är grönkålen i säsong och därför fick den åka i, andra tider på året kan du variera det gröna efter vad som finns tillgängligt just då!

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och finhacka löken. Stek mjuk i en stekpanna på medelvärme i lite olja. Tillsätt dragon och stek ytterligare ett par minuter, se till att det inte bränns vid. Mixa löken slät i en blender eller med en stavmixer tillsammans med fraichen/yoghurten. Ställ åt sidan.

Skär potatisen i tunna skivor och lägg i en skål med lite salt och olja. Rör om och häll sedan ut över en plåt. Rosta i ugnen ca 15 minuter eller tills potatisen är genomlagad och lite krispig.

Plocka grönkålen från stjälken och hacka grovt. Massera grönkålen med lite salt och olja i ett par minuter, du kan exempelvis göra det i skålen som du vänt potatisen i som redan har lite salt och olja längst kanterna.

Skala och finhacka löken. Blanda ihop groddar, rödlök och grönkål i en bunke, tillsätt hälften av dragonsåsen och blanda ordentligt.

När potatisen är klar serverar du den tillsammans med salladen och smular till sist över fetaosten. Servera med resterade sås vid sidan av.

Vegansk variant

Använd växtbaserad fraiche/yoghurt och fetaost

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 4.7 / 5. Antal röster 11

Inga betyg ännu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

FÖRHANDSBOKA SIGNERAT EX av Mellanmålen – recept och tips för en enklare vardag

Nu kan du förhandsbeställa ett signerat ex av MELLANMÅLEN – Recept och tips för en enklare vardag