Soppa med rostad vitlök, rosmarin och citron

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 30 min
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Detta är en lite lättare soppa med mixade vita bönor, ugnsrostad vitlök, rosmarin och citron. Enkel att laga och extra god med bröd till!

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Dela de hela vitlökarna i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Grädda med skalet på i ca 20 min.

Finhacka lök och vitlöksklyftor. Stek i olja på medelvärme tills de mjuknat, i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, rosmarin och sambal oelek. Låt koka upp. Tillsätt bönorna och stäng sedan av plattan.

När vitlöken rostats klart och svalnat något trycker du ut själva vitlöken ur varje klyfta/skal och blandar ner i soppan. Tillsätt citronsaft och riven ost. Mixa soppan slät med stavmixer eller blender och smaka av med salt.

Servera eventuellt med en bit bröd.

Vegansk variant

Ersätt osten med en växtbaserad ost eller näringsjäst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Lunch på stormkök på Kroppefjäll den 4:e juni

Häng med ut på en härlig promenad på vackra Kroppefjäll med lunch-matlagning på stormkök. Vi tar oss gemensamt till en fin plats där vi ställer ut våra kök och tillsammans lagar en god vegetarisk lunch på lokala råvaror som vi avnjuter innan vi vandrar tillbaka. Det krävs ingen förkunskap, vi går genom hur ett stormkök fungerar och ger tips och trix om hur vi kan ta med maten ut. 

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!