Tacopizza med majs, svarta bönor och paprika

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 75 min
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En riktigt smarrig fredagspizza med tacosmaker! Går att variera precis som med tacos, toppa med saker du tycker om!

Tillagning

Börja med att göra pizzadegen: Smula jästen i en bunke. Slå på det fingervarma vattnet och rör om. Rör i salt och olja. Rör i mjöl, så att du har en bra deg som du kan knåda. Knåda i någon minut. Jäs under bakduk i ca 40 min.

Gör sedan tomatsåsen genom att koka upp krossade tomater, spiskummin, koriander, sambal oelek och salt i en kastrull Låt småputtra utan lock i ca 5 minuter så att en del av väskan kokat bort. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt efter smak.

Sätt ugnen på 250 grader.

När degen jäst klart: Ta upp på mjölat bakplåtspapper (på en plåt) och kavla ut. Bred ut tomatsåsen över pizzan. Skär löken i tunna skivor och paprika i mindre bitar. Strö ut lök, paprika, majs och svarta bönor över pizzan. Avsluta med riven ost.

Grädda pizzan i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.

Vegansk variant

Använd en växtbaserad ost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Lunch på stormkök på Kroppefjäll den 4:e juni

Häng med ut på en härlig promenad på vackra Kroppefjäll med lunch-matlagning på stormkök. Vi tar oss gemensamt till en fin plats där vi ställer ut våra kök och tillsammans lagar en god vegetarisk lunch på lokala råvaror som vi avnjuter innan vi vandrar tillbaka. Det krävs ingen förkunskap, vi går genom hur ett stormkök fungerar och ger tips och trix om hur vi kan ta med maten ut. 

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!