Utflyktsbars med nötter, frukt och jordnötssmör

Tid 25 min
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Snabba och goda bars att bunkra upp med inför ute-turer. De här barsen är matiga och ett perfekt mellanmål. Tål du inte jordnötter kan du testa att ersätta med tahini eller en hemmagjord solrostahini eller pumpasmör.

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa nötterna och den torkade frukten i en blender eller med en stav mixer tills det är finsmuligt. Mosa bananen i en bunke. Tillsätt mixen, havregrynen, solroskärnorna och jordnötssmöret. Knåda ihop till en klump och forma till bars. Lägg på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.

Tips! Jag använde mig av en färdig frukt och nötmix med tranbär och mullbär i - det blev supergott och var smidigt!

8 Kommentarer

 1. Lii

  Hej! Tror du att en kan förvara dessa i frysen? 🙂

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, det går finfint! 🙂 Ta upp dem ur frysen kvällen innan du ska äta dem bara 🙂

 2. Rose-Marie

  Hej. Ser väldigt gott ut.
  Kan man använda något annat som alternativ till jordnötssmöret?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, det fungerar lika bra med något annat nöt eller frösmör, tex. tahini 🙂

 3. Isabella

  Hur länge håller de i rumstemperatur? Jag funderar på att göra ett gäng till vandringsturen 😁

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, det är svårt att ge generella rekommendationer när det kommer till hållbarhet eftersom det beror på temperatur, fukt, hantering mm. Just de här barsen har lång hållbarhet och du kan förlänga den genom att förvara dem svalt och torrt. Sedan får vi helt enkelt hänvisa till lukt, smak och syn – du kommer veta när de är dåliga 🙂

 4. Linnéa

  Vad är näringsinnehållet på dessa? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillfällig webbshop 27/10 – 30/11: Signerade böcker och bokpaket inför jul. Beställ nu, böckerna skickas ut i vecka 50. Signerade av författaren Hanna Olvenmark. Begränsat antal!

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

Portionen Under Tian har blivit med podd! Vi, Hanna & Johanna, kommer vrida och vända och prata om allt som har med #staycheap att göra. Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.