Vegansk pepparkaksbanankaka

Tid 90 min
2.5 kr/bit
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Den här banankakan är den perfekta ”rädda-bananer-i-jul-kakan”. Det är egentligen precis samma recept som den här banankakan med med smak av pepparkakskryddor.

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Börja med att mixa bananerna, kikärtorna (spara spadet till senare) och oljan till en helt slät sås. Blanda de torra ingredienserna samt kryddor i en separat bunke för att sedan blanda med banansmeten. Vispa kikärtsspadet fluffigt separat. Vänd försiktigt i kikärtsfluffet i banansmeten.

Häll över smeten i en smord (använd gärna riven kokos) avlång brödform och grädda i mitten av ugnen i ca 45-60 minuter. Eller gör som här: grädda två st glasmatlådor (perfekt om du vill ge bort kakan sen) Se till att kakan är någorlunda fast innan du tar ut den ur ugnen, den stelnar ytterligare något när den svalnat.

Låt stå över natten i kylen.

2 Kommentarer

  1. Tabata

    Hej, hur mycket är 1 pkt kikärtor, kokta inkl. spad om man kokar kikärtorna själv?

    • Johanna @ Portionen Under Tian

      Hej vi räknar med att 1 pkt är ca 3 dl avrunna kikärtor. I detta receptet ska du ju dock ha spad och det motsvarar nog 1.5 dl ungefär. För att kunna vispa spadet behöver det vara ganska koncentrerat. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

*denna tjänst är ett betalt samarbete med Mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.