Veganska wraps med sötpotatiskräm

Tid 50 min
10 kr/portion
0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Nu i sommartider gillar jag verkligen att ta med maten ut. Och då underlättar det ju att ta med mat som passar för utflykt! Som de här wrapsen, fyllda med quinoa, belugalinser och en helt gudomlig sötpotatiskräm. Den måste ni bara prova! Lägg i tortillabröd och rulla ihop i ett bakplåtspapper och bege dig iväg! Riktigt billig och god utemiddag!

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader. Dela sötpotatisen på mitten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, och låt skalet vara vänt uppåt. Grädda i ugnen i ca 20-30 min (ska bli mjuk)

Koka quinoa och belugalinser under tiden.

När sötpotatisen är klar. Låt svalna lite och gröp sedan ur innehållet. Lägg i en mixer och mixa med limesaft, vitlök, koriander och chili (välj mängd chili efter smak). Smaka av med salt och peppar.

Blanda quinoa och linser. Lägg blandningen i mitten av ett tortillabröd. Klicka på kräm och de grönsaker du vill ha. Rulla ihop och rulla i ett bakplåtspapper.

4 Kommentarer

 1. Anna

  Sötpotatiskrämen var sååå god! ??
  Men vilken storlek på tortillabröden använde du? Jag tog large-bröd men hade jättesvårt att rymma de 2dl linser och quinoa i bröden som står i receptet ? eller rullade du bara och vek inte som en burrito?

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej! Kul att du gillade det 🙂

   Hmm, jag minns inte exakt… det var så längesen jag gjorde receptet. Jag tror mer att jag rullade och sen rullade in i smörgåspapper. Tur i alla fall att det blev mycket istället för tomt i bröden 😉

   Allt gott!
   Hanna

 2. Sofie

  Hej! Vad skulle du rekommendera som substitut för en som inte är så förtjust i koriander? 🙂

  Bästa hälsningar
  Sofie

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej, jag skulle testa med persilja eller basilika tror jag 🙂 Eller något annat grönt du tycker om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

’Avsnitt 21 – Peppade på 2021’

Vi sparkar igång 2021 med en till utomhuspodd i vackert vinterlandskap nära Hannas stuga. Vi pratar om våra avslut på 2020 och blickar framåt mot året som precis börjat. Vad vill vi göra mer av? Vilka vanor vill vi ta med oss i det nya året?

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.