Vegetarisk ärtpasta

Tid 20 min
9 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En riktigt god, grön ärtpasta som också är väldigt snabblagad! En perfekt vardagsrätt med andra ord! 🙂

Tillagning

Börja med att koka ärtorna i rikligt med vatten. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna till de får lite färg. Koka upp vattnet till pastan och lägg i pastan när vattnet kokat upp.

När ärtorna är mjuka, lägg över dem i en mixer. Slå på olja, örter, salt, peppar (man får salta ganska rejält), pressade vitlöksklyfta, solroskärnorna och mixa till helt slät. Konsistensen ska vara mer åt en röra än en sås. Rör ned crème fraichen och smaka av med salt och peppar.

När pastan kokat klart. Slå över ärtröran och blanda om väl.

Servera med mycket peppar, och gärna riven parmesan och en sallad.

4 Kommentarer

 1. Marie

  Jättegod, tycker även att ärtröran passar bra som tillbehör till tacos eller med couscous istället för pasta:)

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Åh vilket bra tips att ha det till tacos! Och gott att äta till cous-cous, det måste jag prova 🙂

   /Hanna

 2. Rebecka

  Supergod! Men hur länge håller ärtröran i kylen?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Det beror på, generellt kan man säga att den håller i en vecka om du har den i en försluten burk i kylen. Försök att inte ha den utanför kylen allt för länge samt undvik att ha fingrar eller för många skedar in och ur burken så förlänger du hållbarheten ytterligare 🙂 Du kommer märka när den blir dålig, antingen att den luktar, smakar eller ser dålig ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem månadens 300-kronorsvecka direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.