Vegetarisk ärtpasta

Tid 20 min
9 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En riktigt god, grön ärtpasta som också är väldigt snabblagad! En perfekt vardagsrätt med andra ord! 🙂

Tillagning

Börja med att koka ärtorna i rikligt med vatten. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna till de får lite färg. Koka upp vattnet till pastan och lägg i pastan när vattnet kokat upp.

När ärtorna är mjuka, lägg över dem i en mixer. Slå på olja, örter, salt, peppar (man får salta ganska rejält), pressade vitlöksklyfta, solroskärnorna och mixa till helt slät. Konsistensen ska vara mer åt en röra än en sås. Rör ned crème fraichen och smaka av med salt och peppar.

När pastan kokat klart. Slå över ärtröran och blanda om väl.

Servera med mycket peppar, och gärna riven parmesan och en sallad.

2 Kommentarer

 1. Marie

  Jättegod, tycker även att ärtröran passar bra som tillbehör till tacos eller med couscous istället för pasta:)

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Åh vilket bra tips att ha det till tacos! Och gott att äta till cous-cous, det måste jag prova 🙂

   /Hanna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kurs (fullbokad) – För snåljåpar & planetälskare

Hösten 2020 kommer vi öppna upp för en liten grupp att gå kurs med oss här i Göteborg! 5 tillfällen á 3 timmar fördelande över 10 veckor.

Läs mer här

Staycheappodden

Portionen Under Tian har blivit med podd! Vi, Hanna & Johanna, kommer vrida och vända och prata om allt som har med #staycheap att göra. Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.