Vegetarisk tacopaj i långpanna

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 60 min
8 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Smart mat i långpanna, och ger hela 8 portioner. Den här tacopajen är gjord på linser, och om man vill kan man såklart ta annan vegfärs (eller köttfärs). Perfekt om man har över efter en tacomiddag t ex ?

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att koka linserna. Koka dem i dubbelt så mycket vatten, smula ned en buljongtärning och låta koka på svag värme under lock i ca 8-10 minuter. Undvik att röra runt för mycket, då de lätt grötar ihop sig då. När linserna är klara, häll undan ev vatten och låt stå åt sidan för att svalna lite.

Gör pajdegen: Knåda ihop smör, mjöl, salt och vatten. Tryck ut degen i en långpanna och nagga med en gaffel. Ställ in i ugnen i ca 10 min.

Gör fyllningen: Hacka lök, chili och vitlök fint. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs spiskummin och lök, chili mjuka i några minuter. Riv morötterna grovt. Slå sedan över linserna och morötterna i lökblandningen och rör om försiktigt.

Blanda äggstanningen: Fördela linsröran över pajskalet, slå på äggstanningen och den rivna osten. Gratinera i ugnen i ca 25-30 min.

Vegansk variant

Istället för äggstanningen: Ta 5 dl havregrädde + vispa ned 2 msk vetemjöl samt byt ut osten mot veganskt alternativ

2 Kommentarer

 1. Elsa

  Tack för en massa fantastiska recept! Tack vare dig äter jag både mer vego och billigare♡
  Har en fråga bara, kan inte hitta mängden lök i ingredienslistan? Hur mycket ska man ha?
  Tack återigen för en fantastisk blogg, ser mycket fram emot din bok!

 2. Evelina

  Tack för receptet! Sååå bra att det alltid går att veganisera.
  Gick hem även hos 12-åringen som vanligtvis inte äter linser..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 23 – Jobbigt att prata pengar?’

Vi ägnar hela avsnittet åt att prata pengar. Kanske främst för att vi tycker att vi måste våga prata mer om pengar och vår relation till dem. Vi kommer in på hur vår egen relation till pengar och sparande/spenderande sett ut, samt buffertar och lite annat som rör ämnet.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt och 75 kr i rabatt som befintlig kund när du använder koden UNDERTIAN75. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.