Vegoskål med hummus, rotfrukter och grönkålschips

Vegoskål med hummus, rotfrukter och grönkålschips

Vår Sommar Höst Vinter
Receptet passar extra bra under årstiderna:
Höst Höst
Vinter Vinter
Tid 45 min
co2 0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Hummus med rotfrukter i ugn är en av mina bästa nödrätter, det går snabbt att slänga ihop och sköter sig nästan själv. Här har jag lyxat till det med lite grönkålschips till! Gillar du hummus är ett tips att göra lite extra för att sedan kunna ha på exempelvis en knäckemacka en annan dag.

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Skrubba eller skala rotfrukterna, skala löken. Skär i grova bitar och blanda ihop med olja, salt och peppar. Lägg på en plåt och rosta i ugnen tills de blivit mjuka, ca 30 min.

Gör under tiden hummus: Skala vitlöken och mixa sedan kikärtor, vitlök, tahini, vatten, citronsaft och olja till en slät röra med en stavmixer eller blender. Smaka av med salt och ställ åt sidan.

Riv av grönkålsbladen från stjälken i mindre bitar och massera in chili, salt och olja lite lätt. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen när rotfrukterna är klara, sänk värmen till 150 grader och grädda 10-15 min. Håll koll på chipsen, de ska bli knapriga men inte brända, det går väldigt snabbt från att de är klara tills de blir brända och det kan variera en hel del när det sker beroende på ugn så håll koll.

Servera rotfrukterna med hummus och toppa med grönkålschipsen!

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 4.6 / 5. Antal röster 11

Inga betyg ännu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!