Veckoplanering

September 2018

Nu är vi inne i hösten och kanske längtar du, som jag, efter lite mer ”mysiga rätter” såsom grytor, soppor och annat varmt att krypa in med. Den här veckan är verkligen riktigt höstig och härlig: vi startar veckan med en värmande gulasch, fortsätter med lasagne, följt av av riktigt, riktigt god matvete-risotto. Det blir soppa och åh grönkålspizzan får du bara inte missa! Den här veckan är jag riktigt riktigt nöjd med. Hoppas du gillar den också! Inköpslistan hittar du längst ned. Stay cheap!

Tisdag

Vegetarisk grönkålslasagne med linser, soltorkade tomater och oliver

Den här lasagnen blir 8 portioner, frys ned hälften och spara till söndagen.

Att göra: blötlägg kikärtor (hela paketet) på morgonen, koka på kvällen och spara till morgondagens rätt

Torsdag

Billig rotfruktssoppa

Till den här soppan använder du rotselleri istället för palsternacka (som står i receptet)

8 Kommentarer

 1. Alexandra

  Hej, behövs någon inställning för att se veckornas recept? Kommer inte upp maträttsbilder och trycker jag ”Gå till recept” så händer inget osv.. Tack för övrigt bra bra bra sida!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Det behövs ingen inställning men för vissa är det problem för att webbläsaren inte är uppdaterad. Kan det vara samma för dig?

   Jag har tidigare fått detta svar av min utvecklare om någon har bekymmer med sidan:

   Eftersom innehåll fylls dynamiskt med hjälp av run-time JavaScript så kräver det att först sidan laddas på fullt innan det dynamiska innehållet visas. Detta kan blockeras från en användare som

   a) Har alla scripts i sin webbläsare oaktiverat. Vilket oftast Inte sker men kan hända med mer tekniska användare i vissa fall.

   b) Använder en mer utdaterad webbläsare som inte har support för JQuery script dom manipulation. Uppdaterad webbläsare efter 2016 är rekommenderat.

   ç) Användare laddar inte in materialet fullt på grund av seg uppkoppling alternativt avbruten uppkoppling. Detta stör ju eftersom script laddas in efter allt visuellt material.

   Stämmer något av detta in på dig?

   Allt gott!
   Hanna

 2. Monica

  Riktigt bra ???

 3. E

  Halloj där!
  Jag la ihop ingredienserna för veckans lista och den gick loss på 615 spänn. Då la jag ändå i alla de absolut billigaste alternativen på vårt lokala ICA Maxi. Recepten verkar nice så kommer ändå följa dem, men några 300 spänn går de ju inte på! 😉

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   600 kr låter mycket! Har du räknat för de ingredienserna du använder? Det kan ju alltså gå på mer om du köper t ex mer av en vara som du inte kommer att använda i just dessa recepten. Ex att du behöver köpa ett mjölpaket men använder 5-6 dl. Sen kan det såklart skilja sig en hel del från butik till butik, jag vet att det ofta blir dyrare i Stockholm city. Jag handlar i en butik i centrala Gbg och för mig går ingredienserna på 300 spänn. Många ingredienser kommer igen i mina recept så ofta brukar man kunna få anvädning av det när man ska handla nästa gång, och då kan det t o m bli billigare 🙂

   allt gott!
   Hanna

 4. Stine

  Hei.

  Jeg lurer på om det funker å lage alle rettene på én dag? For eksempel storkok på søndag. Vil maten holde seg bra gjennom hele uken?

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Ja, jag skulle säga att det håller förutsatt att man äter allt under veckan. Jag skulle helst lägga in några rätter i frysen.

   Lycka till ! 🙂
   Hanna

 5. Erika Lagerblad

  Helt fantastiska recept!
  Magiskt gott, nyttigt och billigt. Heja dig ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *