300-kronorsvecka

Februari 2018

Det är redan februari, och snart mars och såklart dags för en 300-kronorsvecka. Jag hoppas att ni är fortsatt motiverade att stay cheap, och att det inte bara handlar om att överleva januari då det kanske är lite mindre pengar kvar i plånboken. Men glöm nu inte bort att de största förändringarna, de gör vi inte en månad per år. Så nu hoppas jag att du vill fortsätta stay cheap även resterande månader på året. Här är i alla fall en ny 300-kronorsvecka! Stay cheap!

Om listan: Listan är beräknad för 4 personer, alla veckans dagar, och hela veckan går loss på cirka 300 kronor. Sallad och tillbehör är inte medräknat, så det får man bestämma helt själv överInköpslistan hittar du längst ned i inlägget.

Måndag

Vegansk belugalasagne

Den här lasagnen blir 8 portioner, lägg undan och frys in 4 portioner och spara till söndagen. Att göra: Blötlägg hela paketet kikärtor.

Tisdag

Vegansk majssoppa med kikärtstopping

Koka kikärtorna och ta 5 dl till denna rätt, resten sparar du i kylen till fredagens rätt.

Onsdag

Gröna linsbiffar med chili och rökt paprikapulver

Till detta recept får du själv välja tillbehör. I listan har jag skrivit till för att äta med ugnsbakad potatis. Det kan du såklart ändra om du vill!

Fredag

Bönchili med majskräm och tortillabröd

En favorit i repris! En rätt som är värd att ta fram lite då och då igen, för den här majskrämen är to die for. Istället för blandade bönor så använder du kikärtor i den här.

Söndag

Vegansk belugalasagne

Ta en lugn söndag och värm upp från måndagen.

2 Kommentarer

  1. David S

    Februari 2018 är bruten, hittar inga recept under veckans dagar! ;(
    Använder iofs internet Explorer, om det kan vara förklaringen

    • Hanna @ Portionen Under Tian

      Hm, konstigt.. Får kika så det inte är något fel på sidan. Har du uppdaterat din webbläsare? Återkom om det fortsätter vara så!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.