Föreläsningar och event

Digital Cook-along: laga mat tillsammans – på avstånd!

Vill du och dina kollegor inspireras till billigare, grönare matlagning och dessutom få en ny smakupplevelse? Vi erbjuder nu digitala cook-alongs för företag och organisationer där vi vill inspirera till matlagning som är bra för dig, din plånbok och planeten. Vi delar med oss av filosofin bakom Portionen Under tian och lagar mat ihop! Vi tycker om att prata om mat men ännu mer gillar vi när ord leder till handling, därför är vi extra glada att kunna erbjuda en interaktiv aktivitet online där var och en kan vara med från sitt kök. Deltagarna får en inköpslista i förväg och blir under cook-alongen guidade genom matlagningen, samt har möjlighet att ställa frågor under tiden. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar kring upplägget. Hoppas vi ses och får dela massor av matlagningsglädje med er!

Föreläsningar

Inspirationsföreläsning

Att laga mat som är bra för dig, din plånbok och planeten behöver varken vara svårt eller krångligt! Under en föreläsning får du ta del av bakgrunden till Portionen Under Tian, vad vi gör och varför. Du får med dig konkreta tips och verktyg till hur du kan äta och leva mer cheap oavsett om din ingång är att äta mer hälsosamt, dra ner på dina matkostnader eller att leva ett liv som inte tär lika mycket på våra gemensamma planetära resurser. Du får med dig massor av inspiration till mer växtbaserad matlagning, information om hur det vi äter påverkar vårt klimat samt ett helt gäng med tips för att leva och äta mer cheap. Att leva snålt, eller sparsamt, behöver verkligen inte vara en uppoffring utan tvärt om vara riktigt gott!

Äta Ute föreläsning

Att äta ute, det vill säga ta med maten ut, är inget som är begränsat till frälsta friluftsfantaster utan tvärtom något roligt, billigt och enkelt som alla kan göra!

Hanna har en stor passion för att äta utomhus och kommer i den här föreläsningen ge sina bästa knep för att få till fler vardagsäventyr, med maten som sällskap. Du får inspiration och tips på hur du kan äta ute (stormkök, matlåda mattermos mm.) vad man kan tillaga à la Portionen Under Tian, vett och etikett i naturen samt massor av inspiration och pepp till att äta fler måltider ute och alla fördelar med det!

Hör av dig till oss om du är intresserad – vi erbjuder föreläsningar på plats och online och kan också anpassa oss efter specifika önskemål!

Workshops

Att föreläsa om mat är inte helt enkelt, det är ju när vi väl kommer till handling som det händer. I en workshop får ni därför en teoretisk och en praktisk del. Den teoretiska delen går vi igenom hur man kan leva och äta mer cheap oavsett om ingången är att äta mer hälsosamt, dra ner på matkostnaderna eller att leva mer klimatsmart. Och sen lagar vi mat ihop! Ni kommer få laga flera olika rätter och sedan avnjuta dem som en måltid. Efter workshopen har du både konkreta och teoretiska verktyg till hur du lagar mer klimatsmart, billig och god mat som du kan applicera i din vardag. 

Vi erbjuder både workshops för företag och privatpersoner. Hos oss i Göteborg eller ute hos er – hör av er så vi kan säkerställa att allt det praktiska i så fall skulle fungera hos er. Vi erbjuder också specialanpassade workshops för er som arbetar i storkök.

Sagt om våra event

”Hanna var en efterfrågad föreläsare och det var stort tryck på platserna när hon skulle komma. Föreläsningen var engagerande och jag tror att många gick därifrån med nya matambitioner – att laga bra, näringsrik och framförallt hållbar mat. Mycket uppskattat!” Karin Dahllöf, Sweco Göteborg


”I samband med Kretsloppsveckan i Borås gjorde Hanna två stycken lunchföreläsningar, där hon berättade om bra mat för dig, din plånbok och planeten på ett hållbart sätt. Hanna var mycket inspirerande och lätt att lyssna på. Precis rätt nivå och ett engagerande innehåll – där ALLA verkligen hade möjlighet att till sig något oavsett tidigare kunskapsnivå och drivkraft! Båda lunchföreläsningarna blev snabbt fullbokade – och totalt nådde vi 270 personer. Responsen från många har varit att man vill att vi ordnar fler föreläsningar som denna!” Caroline Stenvall, projektledare för Kretsloppsveckan för Borås Stad


Tack Hanna för en fantastiskt inspirerande dag hos oss på naturum Vattenriket. Tänk att vi tillsammans lagade dina supergoda pizzor till 70 personer på öppen eld utanför naturum. Bästa utelunchen på länge. Tack också för ett kunnigt och inspirerande föredrag! Det är en perfekt kombo att vara legitimerad snåljåp, dietist och planetälskare. Vi ser fram emot att samarbeta mer! ” – Karin Magntorn, Vattenriket Kristianstad