-

-

Detta är Portionen under tian

 

Portionen Under Tian är en plattform med fokus på mat som är hållbar för klimatet och hållbar för plånboken. Och bra för kroppen! Jag som bloggar här heter Hanna Olvenmark, är leg. dietist och blev så ofantligt trött på den tråkiga myten ”all bra mat är dyr”. Så är det ju inte! Det finns så otroligt mycket bra mat som inte kostar mycket. Och jag tycker att det är en sån fantastiskt rolig sport att laga den maten!

Här på Portionen under tian hittar du:

– Recept för max 10 kr/portion

– Vegansk och vegetarisk inspiration

– 300-kronorsveckor. 1 vecka för 300 kronor, med inköpslista och recept

– Tips för att #staycheap

Hanna Olvenmark – grundare

Leg. dietist, snåljåp och grundare till Portionen Under Tian. Hanna har en enorm passion för att visa alla att bra mat tillhör just alla. Det ska aldrig vara en klassfråga att kunna få bra mat på tallriken. Hon bryr sig också väldigt, väldigt mycket om den här planeten och vill därför att den maten vi äter ska vara snäll mot den. Och ja, sen älskar hon ju att vara utomhus också. Ett av hennes största intressen i livet är löpning i skog, på berg, vid hav. Och har du hängt med på Instagram så har du säkert märkt att hon gillar att äta utomhus väldigt mycket också, att hon vurmar extra för utemiddag.

Johanna Jonsson

Johanna är kompisen till Hanna som efter några års ”kompis-rådgivande” fick bli en del av teamet i Portionen Under Tian 2018 och numera är en professionell sidekick till Hanna. Efter ingenjörsexamen på Chalmers insåg Johanna att hon vill jobba för att göra det enklare för människor att ta klimatsmarta beslut. I Portionen Under Tian-teamet har Johanna en administativ roll, styr upp föreläsningar och event och har helt enkelt koll på det mesta. Har du varit på något av eventen har du säkert fått smaka mat som hon lagat eftersom Johanna också är riktigt grym på att laga mat som är cheap!

Följ Portionen under tian