Detta är Portionen Under Tian

Portionen Under Tian är en plattform med fokus på mat som är hållbar för klimatet och hållbar för plånboken. Och bra för kroppen! Jag som grundat Portionen Under Tian heter Hanna Olvenmark, är leg. dietist och blev så ofantligt trött på den tråkiga myten ”all bra mat är dyr”.

Så är det ju inte! Det finns så otroligt mycket bra mat som inte kostar mycket. Och jag tycker att det är en sån fantastiskt rolig sport att laga den maten!

Här på Portionen under tian hittar du:

  • Recept för max 10 kr/portion
  • Vegansk och vegetarisk inspiration
  • 300-kronorsveckor. 1 vecka för 300 kronor, med inköpslista och recept
  • Tips för att #staycheap

Hanna Olvenmark

Leg. dietist, snåljåp och grundare till Portionen Under Tian. Hanna har en enorm passion för att visa alla att bra mat tillhör just alla. Det ska aldrig vara en klassfråga att kunna få bra mat på tallriken. Hon bryr sig också väldigt, väldigt mycket om den här planeten och vill därför att den maten vi äter ska vara snäll mot den. Och ja, sen älskar hon ju att vara utomhus också. Ett av hennes största intressen i livet är löpning i skog, på berg, vid hav. Och har du hängt med på Instagram så har du säkert märkt att hon gillar att äta utomhus väldigt mycket också, att hon vurmar extra för utemiddag.

Johanna Jonsson

Johanna är kompisen till Hanna som efter några års ”kompis-rådgivande” fick bli en del av teamet i Portionen Under Tian 2018 och numera är en professionell sidekick till Hanna. Efter ingenjörsexamen på Chalmers insåg Johanna att hon vill jobba för att göra det enklare för människor att ta klimatsmarta beslut. Johanna är involverad i det mesta behind-the-scenes och föreläser också sedan hösten 2019. Har du varit på något av eventen har du säkert fått smaka mat som hon lagat eftersom Johanna också är riktigt grym på att laga mat som är god & cheap!

Poddar Hanna har medverkat i:

Meny i P1 lyssna här

Husky podcast lyssna här

Vegopodden lyssna här

Spännande möten lyssna här

Dietistpodden lyssna här

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

*denna tjänst är ett betalt samarbete med Mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.