Detta är Portionen Under Tian

Portionen Under Tian är en plattform med fokus på mat som är klimatsmart, bra för kroppen och plånboken. Vår förhoppning är att du ska komma hit och känna dig riktigt peppad på att laga god, billig och bra mat och kanske våga prova ett och annat nytt!

Här på Portionen under tian hittar bland annat:

  • Klimatberäknade, billiga recept som släpper ut max 0,5 kg CO2-ekvivalenter per portion.
  • Säsongsanpassade recept
  • Vegansk och vegetarisk inspiration för att verka för att göra vego till norm
  • Veckoplaneringar som följer säsongen, för att göra vardagen enklare.
  • Tips för att #staycheap dvs att vara lite mer sparsam med jordens resurser och våra egna
  • Inspiration för att vara mer utomhus och att laga mat utomhus
  • Information om kommande events, böcker med mera.

Hanna Olvenmark

Hanna är leg. dietist, snåljåp och grundare till Portionen Under Tian. Hanna grundade Portionen under tian för att visa att myten ”all bra mat är dyr” inte stämmer. Med glädje, passion och nytänk vill hon peppa till att äta bra mat som är klimatsmart, hälsosam och ekonomiskt smart.
Och ja, sen älskar hon ju att vara utomhus också. Ett av hennes största intressen är att göra vardagsutflykter och att vara i sin stuga i Dalsland. Hanna syns mest på instagramkontot @portionenundertian. Hanna är författare till succéböckerna Portionen under tian, 300-kronorsveckorna och Äta ute.

Johanna Jonsson

Johanna är kompisen till Hanna som efter några års ”kompis-rådgivande” fick bli en del av teamet i Portionen Under Tian 2018 och numera är en professionell sidekick till Hanna. Efter ingenjörsexamen på Chalmers insåg Johanna att hon vill jobba för att göra det enklare för människor att ta klimatsmarta beslut. Johanna är involverad i det mesta behind-the-scenes och föreläser också sedan hösten 2019. Har du varit på något av eventen har du säkert fått smaka mat som hon lagat eftersom Johanna också är riktigt grym på att laga mat som är god & cheap!

Poddar Hanna har medverkat i:

Meny i P1 lyssna här

Husky podcast lyssna här

Vegopodden lyssna här

Spännande möten lyssna här

Dietistpodden lyssna här