Detta är Portionen Under Tian

Portionen Under Tian är en plattform med fokus på mat som är klimatsmart, bra för kroppen och plånboken. Vår förhoppning är att du ska komma hit och känna dig riktigt peppad på att laga god, billig och bra mat och kanske våga prova ett och annat nytt!

Här på Portionen under tian hittar du:

  • Klimatberäknade recept för max 10 kr/portion
  • Vegansk och vegetarisk inspiration för att verka för att göra vego till norm
  • 300-kronorsveckor. Varje månad släpps en ny vecka med inköpslista och recept, anpassade för säsongen.
  • Tips för att #staycheap
  • Inspiration för att vara mer utomhus och att laga mat utomhus

Hanna Olvenmark

Hanna är leg. dietist, snåljåp och grundare till Portionen Under Tian. Hanna grundade Portionen under tian för att visa att myten ”all bra mat är dyr” inte stämmer. Med glädje, passion och nytänk vill hon peppa till att äta bra mat som är klimatsmart, hälsosam och ekonomiskt smart.
Och ja, sen älskar hon ju att vara utomhus också. Ett av hennes största intressen är att göra vardagsutflykter och att vara i sin stuga i Dalsland. Hanna syns mest på instagramkontot @portionenundertian. Hanna är författare till succéböckerna Portionen under tian, 300-kronorsveckorna och snart kommer hennes tredje bok Äta ute.

Johanna Jonsson

Johanna är kompisen till Hanna som efter några års ”kompis-rådgivande” fick bli en del av teamet i Portionen Under Tian 2018 och numera är en professionell sidekick till Hanna. Efter ingenjörsexamen på Chalmers insåg Johanna att hon vill jobba för att göra det enklare för människor att ta klimatsmarta beslut. Johanna är involverad i det mesta behind-the-scenes och föreläser också sedan hösten 2019. Har du varit på något av eventen har du säkert fått smaka mat som hon lagat eftersom Johanna också är riktigt grym på att laga mat som är god & cheap!

Poddar Hanna har medverkat i:

Meny i P1 lyssna här

Husky podcast lyssna här

Vegopodden lyssna här

Spännande möten lyssna här

Dietistpodden lyssna här

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

’Avsnitt 22 – Det stora frukostavsnittet’

God morgon! I det här avsnittet snackar vi om hur du fixar stacyheap-frukost, både till vardags och helg. Hör vad vi själva har för frukostvanor och vad vi gillar att ha på mackan. Vi berättar också vårt bästa knep för att lyxa till frukosten ordentligt!

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.