Upcoming: ensamhelg i Köpenhamn och era hotelltips!

Jag har ett otroligt sug just nu efter att göra roliga saker. Jag var på Way out West förra veckan och det gav mig sådan mersmak på just det. Det var så nice att gå runt, hänga med vänner, lyssna på bra musik, äta gott mm. Jag såg en konsert som inte bara imponerade stort på mig, utan ni vet sådär riktigt kändes. Det var Christine and the Queens och ganska direkt efter kände jag att detta det vill jag se igen. Eller mer jag måste få se detta igen.  Gick in och kollade turnélistan. Oslo- slutsålt. Köpenhamn- slutsålt. Berlin- slutsålt. Fan. Gick in och några dagar senare och hittade då resale biljetter till konserten i Köpenhamn via danska Ticketmaster. Jackpot! Kollade kalendern. Jag var upptagen detta datum med ett event. Attans. Men vet ni vad som händer? Inom loppet av en timme får jag ett mejl från den arrangören att eventet tyvärr måste ställas in. Tråkigt såklart, men när en dörr stängs öppnas en annan. I dettaa fall en dörr till ett dygn i Köpenhamn! Jag klickade mig fort som fasen in på Ticketmaster och köpte en biljett. Det fanns två, men jag köpte bara en. Skrev till en kompis att jag gjort detta och om han ville fick han gärna hänga på. Ville liksom inte att det skulle vara avhängigt om någon kunde följa med. Fick sedan ett svar: Kan tyvärr inte, men fan vad kul! Helt rätt! 

Ibland behöver man slå till direkt

Vid de flesta köp så brukar jag vilja tänka till extra. Känna in behovet. Och i många fall avtar ju faktiskt behovet av betänketid. Den där tröjan blir kanske inte ett måste en vecka senare. Det här tankesättet är nog vad de flesta behöver när det kommer till konsumtion eftersom överkonsumtionen ser ut som den gör. Skönt då att upplevelser inte behöver falla under samma kategori, i alla fall inte klimatmässigt (jag tar självklart tåget till Köpenhamn). Här tänkte jag tvärtom. Börjar jag fundera för mycket nu så kommer inte den här helgen att bli av. Jag kommer hitta ursäkter till att jag ”behöver” vara hemma. Och det behöver jag inte. Det kommer gå utmärkt för Dick att vara själv med kidsen. Jag ville heller inte vänta in att en kompis kunde, och jag vet också att ju fler nej jag skulle få desto mer skulle min pepp dala. Så därför bestämde jag direkt att utgångspunkten är att jag drar själv.

Att umgås med sig själv

Jag har heller inga som helst problem med att umgås med mig själv, det är snarare en rätt stor bristvara just nu. Ändå kan jag känna liiite av en tanke nä men ska jag stå där alldeles själv. Den här tanken är liten, men den finns. Och jag vet att den finns där enbart på grund av att det är ovant för mig nu. Alltså en grej att öva på. Men mest ser jag verkligen, verkligen bara mest fram emot detta!!

Ett nöjeskonto

Upplevelser är typ det enda jag vill lägga pengar på. Här vill jag ärligt talat lägga mer pengar än vad jag gör nu, för det har varit torftigt (undantag vår otroliga tågresa. Och jag vet, jag har inte skrivit ihop något om det än. Det kommer!). Här vill jag inte vara snål mot mig själv, så länge ekonomin tillåter såklart. Jag har ett ”roligt-konto” på Dreams dit det regelbundet dras små summor för ja, roliga saker helt enkelt. Jag har inte rört de pengarna hittills, men gick in där och såg att ja, hela den här upplevelsen finns det pengar för. Bra Hanna att du ändå tänkt till att du vill göra roliga saker, tänkte jag då.

Sist jag var i Köpenhamn för 4 år sedan. Ronja låg i magen. Känns som en evighet! Fin kväll var det.

Era tips på hotell i Köpenhamn

Efter att ha bokat biljetten var det dags att boka hotell. En djungel! TUR då att jag har världens bästa följare som genast kunde hjälpa mig. Frågade efter tips. Om tips kom? OH JA! Så guld ni är! Jag efterfrågade ett najs ställe med bra frulle, få sova gott, behöver inte vara dunderbudget men inte heller värsta lyxen. Jag har fått in så många förslag! Olika prisalternativ, helt klart.

Här är era förslag (inte i någon popularitetsskala).
Jag har inte länkat till hela kedjor, då det är för ospecifikt. I de fallen jag länkat till kedjor/koncerner så står det inom parantes vilka jag specifikt fått tips om.

Guldsmeden Hotels (Babette, Bryggen, Axel, Manon les Suites, Carlton 66)
Wake up 
Motel One Copenhagen 
Hotell Alexandra
Brochner Hotels (Otilia, PS34, Hotel Danmark, Avenue Hotel)
Steelhouse
Tivoli Hotel 
Scandic:  (Kodbyen, Spectrum, Norreport, Copenhagen)
Villa Copenhagen 
Central Hotel och Café
Strawberry Comfort Vesterbro
Hotell Admiral
Arthur Hotels (Ibsens Hotel, Hotel Kung Arthur)
Citizen M
25 hours hotel Indre By 
Rye115
71 Nyhavn
CityHub
Urban House Copenhagen
Hotel Mayfair
Copenhagen Island
The Square
Wide Hotel
Generator Copenhagen

Bo i Malmö
Flera tipsade även om att bo i Malmö eftersom det är billigare i och med att svenska kronan är så svag nu (1 DKK = 1,59 SEK) och det är så enkelt att åka till Köpenhamn.

Vad jag bokade

Det var inte helt lätt att välja hotell hörrni, fick ju in så många fina tips. Valde dock direkt bort allt som verkade ”extra barnvänligt”, det behövs ju inte nu i och med att jag reser själv och även de alternativ som var lite väl mycket hostelkänsla. Min utgångspunkt är att jag vill unna mig lite extra. Tipset om Malmö är också bra, men jag vill maxa Köpenhamnskänslan och inte heller sätta mig på ett tåg efter konserten. Jag landade i det som faktiskt ändå var det som allra flest tipsade om: Axel Guldsmeden.
En väldigt avgörande faktor blev också hur nära konserthallen det ligger, ca 10 minuters promenad – och det känns perfekt i och med att mitt lokalsinne lämnar en hel del att önska. Stället kändes också som något jag kommer uppskatta. Bohemisk stil, miljötänk och ska vara en bra frulle! Den får man betala extra för, hoppas danska kronan har sjunkit några ören tills dess hehe.
Jag återkommer med en recension om vad jag tyckte om det hela. Och självklart en rapport från denna ensamunns-helg!

Tips på restauranger? Annat att göra i Köpenhamn?

Jag kommer som sagt ha lite drygt ett dygn här, så äta ska jag ju göra. Sitter du inne på något nice restaurangtips? Hit me! Eller något annat jag borde göra när jag är i Köpenhamn? Några roliga second hand- tips? Det var fyra år sen jag var där, så ska bli kul att upptäcka denna stad igen!

Glyptoteket var trevligt sist minns jag!

27 Kommentarer

 1. Rebecca Zetterlund

  Gud vad trevligt med Köpenhamn! 🤩 jag var där i våras och har skrivit ett blogginlägg med tips på restauranger samt saker att se och göra. Du hittar det här: https://www.poppysmicker.com/blogg/weekendguide-till-kopenhamn

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Men kanon ju! Ska absolut in och läsa, tack!

 2. Lotte
  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack så mycket för dina tips!

 3. Cornelia

  Om du inte varit där tidigare så är Reffen ett måste (tycker jag). Reffen är en typ matmarknad på Refshalvøen, dit man kan ta sig med båt eller buss från centrala Köpenhamn. I år är tyvärr sista året de har öppet, då det ska byggas bostäder på området sen. Maten är inte superbillig men atmosfären är väl värd den extra kostnaden 🥰

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Åh, ja Reffen är kanon! Var också där sist dvs 4 år sedan. Vad tråkigt att det ska bort!!

 4. Sarah Andersson

  Botaniska trädgården för stadspaus och Reffen för det motsatta.

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack för tipsen! 😀

 5. Ingela Granlund

  Runda torn. Fin utsikt och kul att gå på ett sluttande plan istället för trappor.

 6. Martina

  Danmark designmuseum var supertrevligt! Och kika in stadsdelen Nørrebro och alla second hand och hållbarhetsbutiker där.
  Café Kaf är veganskt och har så goda bullar och brunch!
  Torvehallerne var också trevligt, där kan man äta massa god mat!
  ☺️

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tusen tack för dessa tips! Spana in second hand och hållbarhetsbutiker vill jag väldigt gärna! 😀

 7. Cornelia

  Hyra en cykel i någon av de smidiga cykelapparna och glida runt 🙂 Bra sätt att ta sig till Reffen och alla andra bra ställen som tipsats om!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Bra tips! Tack!

 8. Lindha

  Sjukt bra restauranger är:
  Izakaya Jah & Sake Bar
  Omar
  Den Vandrette
  Sanchez
  Ancestrale
  Vækst

  Har ätit på alla! GRYMT god mat! 👌🏼👌🏼👌🏼

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Behöver en vecka i Köpenhamn hör jag! Underbart med så najs restaurangtips, tack!

 9. Lindha

  Och förresten! Även La Banchina på reffen är grym! Ta med badkläder! ✌🏼

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Ah, roligt! 🙂

 10. Sara

  Restaurang Växt är fantastiskt! Varit där flera ggr. Kostar lite, men värt. Kan verkligen rekommendera vinpaket ihop med avsmakningsmeny. CPH är lovley!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Kul! Gick in och kikade på menyn, lät helt otroligt!

 11. Emilia

  Helt rätt att göra saker själv. Jag har åkt på konsert själv mer än en gång och två gånger utomlands , även gått på festival själv. Skönt att göra vad man själv vill och framför allt skapa minnen man annars hade missat.

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Fint att höra! Vissa upplevelser tycker jag till och med att jag tar in mer när jag inte pratar om dem med någon annan, hoppas att detta blir en sån!

 12. Susanne

  Silberbauers på Jaegersborgsgade – mysiga kvarter och väldigt bra restaurang https://silberbauers.dk/

  Aamanns är ett toppenställe för smörrebröd – ät där eller ta med ut till en park.
  https://aamanns.dk/restaurant/deli-og-takeaway/

  Gillar du ramen? Då ska du testa detta stället.
  slurpramen.dk

  Och i Christianshavn är detta mitt favoritcafé
  parterrechristianshavn.dk
  Så mysigt att sitta på deras uteservering!

  Ha en fin resa och njut av härliga Köpenhamn!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Vilka underbara tips, tack!!

 13. Camilla Lans

  Röda korset hade en jätte fin affär i centrum med snygga kläder senast jag var där med mamma 2016.

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Åh, roligt! Vill gärna spana in lite roliga second hand, tack!

 14. Tessan

  Så kul att liksom överraska dig själv med den här upplevelsen! Själv bestämde jag i våras att nä nu får det vara nog av ”ska VI fara på XYZ” och att jag får allt bestämma mig själv om det ska bli något. Så i sommar har jag åkt på alla logdanserna i min närhet helt utan backup av vän/vänner, har gått super och jag har (oftast) inte saknat dem alls 😂.

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Men så underbart att höra! Det är en frihet att inte vara helt låst av vad andra kan och vill. Jag är riktig peppad på min helg nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *