En måndag med blandade känslor

Idag är min första jobbdag, och det var med blandade känslor jag klev upp ur sängen idag. Egentligen inte så mycket som är annorlunda mot gårdagen. Sov som vanligt halvbra pga några uppvak av Ami-Lo, familjen hade varit vakna i några timmar när jag steg upp (det är något jag älskar Dick för, att han typ alltid låter mig sova ut), och det doftade nybryggt kaffe i hela lägenheten. Men ändå, så annorlunda. Jag har längtat efter den här dagen i några veckor nu, att liksom lite mer få äga min tid, och när dagen nu väl är här så kände jag ärligt talat rätt mycket separationsångest från mina barn. Jag blev liksom avundsjuk på att de skulle till Universeum, som jag ju spenderat så många måndagar på under det senaste året. Jag får nog bara kapitulera för att jag kommer känna lite blandat för det här.

Blandade känslor

Men sån är jag, känner vemod för typ alla förändringar. Samtidigt som jag gillar förändringar jättemycket. Blandade känslor som sagt.  För drygt ett år sedan skrev jag det här inlägget, när jag stod inför min föräldraledighet. Då visste jag inte hur lång den skulle bli, men jag visste att det skulle bli det längsta jag någonsin varit borta från det här jobbet. Och det var läskigt. Läskigt och otroligt skönt (!) att släppa på jobbet. Blandade känslor, igen. Och vilket mysigt år vi fick, jag, Ami-Lo och Ronja. Det har såklart varit asjobbigt ibland men mest har jag tyckt att den här föräldraledigheten varit väldigt, väldigt fin. Jag tror att det här året gjort mig mjukare. Jobbet känns liksom inte riktigt lika viktigt längre, och för mig är det en bra sak. Missförstå mig rätt, jag tycker verkligen om det jag gör och jag tycker inte att det är fel på något sätt att vilja jobba tidigt när man fått barn.  Men för mig kommer jobbet framöver inte få uppta riktigt lika mycket tid som det har gjort. Och det känns ärligt talat enbart befriande. Den största insikten jag gjorde i år är att jag vill jobba mindre nu när barnen är små. Dels för att vara mer med dem, men också för att jag är övertygad om att det är bra för mig. I höst ska jag experimentera lite med hur.

En syrerik start

Men hur startade jag nu denna tudelade dag? Jo, jag gjorde något jag verkligen längtat efter. Snörade på min joggingskorna och gav mig ut. Att inte behöva anpassa träning eller rörelse efter någon annan är något jag sett fram emot, och som jag kommer förlägga på arbetstid framöver. En stor fördel med att styra min egen tid. Det hade ju varnats för riktigt oväder, men det verkar komma imorgon. Istället duggade det lätt och luften var sådär underbart syrerik. Sommartid är det mitt absoluta favoritväder att springa i, så jag får tacka vädergudarna idag.

 

God morgon träden 🙂

När jag kom fram till Härlanda Tjärn blev jag så sugen på att bada. Inga badkläder med, men jag hoppade i i underkläderna. Jag var ju ändå blöt av regnet. Låg och flöt i regnet och jag behöver nog inte säga att det var underbart? Det var underbart. Tog stora djupa andetag och kände några anspänningar släppa. Tack tack tack för det här året.
När jag kom upp sa en dam som också hade badat att jag fick låna hennes handduk om jag inte var ”knusslig”. Tog tacksamt emot handduken och fick en fin stunds pratstund.

En inbjudande badstege.
Ångrade ej att jag hoppade i

 

 

Joggade hem. Kände mig tacksam och glad för den här starten. När jag kom hem fick jag ett sms där Dick att det är kaos på Universuem, att halva Göteborg är där just nu. Känslan av att missa Universeum med dem var rätt bortblåst då haha.

Snart ska jag ha en intervju, kul att få tacka ja till sådant igen och sen ska SVT filma ett inslag om hemfödsel hemma hos mig (lite nervös för det).
En blandad måndag, med andra ord.

Hur är det hos dig? Jobbar du? Ledig? Gör du några större förändringar denna höst?
Ser verkligen fram emot att få ge den här bloggen mer kärlek och tid, och därmed kontakten med er!

Kram och hej, Hanna

 

18 Kommentarer

 1. Frida

  Hej Hanna!
  Jag har gjort förändringar under flera år för att må bra och ha tid för mig själv och det jag vill göra. Att jobba lite mindre gör stor skillnad och jag hade inte orkat med barnåren med heltidsjobb. Nu, när är barnen små tonåringar, behöver de mig inte lika intensivt har jag lagt om timmarna från att ha kortare dagar varje dag till att vara ledig varje fredag. Helgerna är numera alltid långa och jag kan ägna min extra tid åt mina egna intressen. Gäller bara att minnas vad det var…? 🤔 Senaste åren har jag fokuserat på att dra en skarp linje mellan jobb och ledig tid, vilket kan vara klurigt när man gillar sitt jobb och rätt blir rastlös på ledig tid. Men det har gjort enorm skillnad när den linjen nu är på plats. Ska bli spännande att se vad du kommer fram till är rätt för dig. Lycka till!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack Frida för din kommentar. Det är lite så jag känner. Fint att höra att det funkat bra för dig! Och tack!

 2. Linnea

  Kan föreställa mig att det känns dubbelt. Man får försöka uppskatta det som är bra med alternativen så gott man kan. För mig är det typ tvärtom, två jobbdagar kvar, sen går jag hem för att invänta vårt första barn som är beräknat slutet augusti. Känns overkligt, lite läskigt och väldigt spännande! Planen är att vara helledig i ett halvår först och sen dela veckorna (50-50 alt 60-40) med min sambo. Känns redan som att det är för kort tid, men känns samtidigt rätt att även min sambo ska vara hemma ganska tidigt (& att jag ska kunna vara åtminstone delvis ledig när barnet är lite större). Vi får väl se hur det funkar, inget är ju skrivet i sten… En spännande höst helt enkelt

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Låter verkligen som en spännande höst! Och stort lycka till inför allt!

 3. Maja

  Börjar jobba om 1 månad efter föräldraledighet med mitt andra barn. Hade kunnat vara jag som skrivit ovan, fällde mer än en tår över vad som komma skall. Men det ska bli kul, också, och det var uppfriskande att läsa ditt inlägg 🙂

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack för att du delade med dig Maja, förstår precis hur du menar. Men, precis som du skriver så kände jag också så, att det är kul också! Det är ofta mycket dubbla känslor i föräldraskapet 🙂

 4. Susann Jensen

  Låter som en fin 1:a dag🥰

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Det var det! 🙂 Skog och vatten är ju toppen hihi.

 5. Tessan

  Är inne på andra jobbveckan efter semestern och jag har noll jobbångest, likaså var semestern alldeles lagom härlig 😄 Varje dag påminner jag mig om att njuta av livet med världens bästa jobb, ingen depression längre och massor med ork till dans, bärplockning och annat kul i höst! Ser också fram emot att fortsätta följa dig och andra underbara människor som har kloka tankar och bra tips! 🥰

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Vad härligt att höra! Låter som en klockren balans! Ser fram emot att du följer med här 🙂

 6. Maria

  Kul att du officiellt är tillbaka Hanna ♥️ Knusslig. Perfekt ord.

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack Maria! Fint att känna din pepp <3. Eller hur, otroligt bra ord.

 7. Anna

  Hej! Jag har en semestervecka kvar, sen jobb 80%. Jag tar också spontandopp i Härlanda Tjärn ibland. Jag vill hitta mer rutin för träning och rörelse, jag får så dåligt tålamod med barnen annars. Lyx att du tar det på arbetstid, borde ingå hos alla. I höst tänkte jag vara ledig en dag varannan vecka för att kunna varva ner med barnen mer. De är 4 o 6 år och våren var så intensiv att jag behöver förändra för att må bra. Lycka till med starten!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack för att du delar med dig av dina tankar, Anna! Hoppas du har får till en bättre balans denna höst, det låter väldigt skönt att vara ledig en dag varannan vecka. Kan bara stämma in angående rörelse, det ger mig också så mycket mer tålamod. Och jag håller med, det borde verkligen vara något alla får göra på arbetstid! Tack, och detsamma!

 8. Janet

  Välkommen tillbaka Hanna 🫶 Gör det du orkar med att göra o ägna dig åt att må bra med din fina familj!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack Janet!

 9. Gajana

  Jätteglad att du är tillbaka igen! 😀
  Jag önskar dig massor av energi och att jobb-hembalans funkar bättre än bäst!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack, vad fint skrivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *