#uteonsdag – Billdals Park & Stora Amundön

Inför denna uteonsdag hade vi blivit tipsade om Billdals Park och att man där skulle kunna få en riktigt fin utsikt. Eftersom det var ordentligt med snö var cykling inte ett alternativ vilket annars är ett utmärkt sätt att ta sig till Billdals Park, det finns också ett par hållplatser i området som man kan ta sig till tex. Hästebäck på norra sidan och Billdals Gård på södra. Parken är just en park och därför inte jättestor så efter att ha gått runt ett tag och njutit av utsikten ut över havet blev vi sugna på att också ta oss bort till Stora Amundön som inte ligger så långt därifrån. I detta inlägg får du alltså ta del av två goa platser! Med oss hade vi en frulle bestående av kaffe, kall mannagrynsgröt med blåbär och rödbetsröra med knäcke!

På plats i Billdals Park! Det finns en promenadslinga som är ca 1 km och man kan också gå på de små ej uppmärkta stigar som finns här och där. Målet var att ta oss upp till utsiktsplatsen som låg mellan laxtrappan och ridstigen du ser på kartan ovan.

I Billdals Park finns det en stor villa som är en del av Billdals Herrgård. Vill du läsa mer om parken har Göteborgs Stad en folder som du hittar här.

Den kilometerlånga slingan är bred och platt och omgiven av fina gamla träd. Där ligger också en stor lekplats och massor av bord och bänkar.

För att komma upp på höjden är det en ordentlig stigning på smala stigar och trappsteg. Denna dag var det snöigt och halt så vi fick ta det lite extra försiktigt.

Vackra frysta små växter längst vägen.

Uppe – och en fin utsikt var det! Man ser ner över parken och ända ut över havet. Eftersom vi var sugna på att vara ute hela förmiddagen beslutade vi oss dock för att inte äta frulle här utan ta oss vidare till Stora Amundön.

På vägen vidare hittade vi denna vackra sak som tydligen var en så kallad gullkrös. Idag hade vi bil och åkte därför vidare till Stora Amundön ca 10 min bort.

Framme på Stora Amundön och peppade på att knata över till den sydvästra sidan för lite frulle!

Till Stora Amundön kan du cykla från centrala Göteborg på ca 45 minuter eller åka kollektivt till hållplatsen Lillövägen.

Här var det vackert igen – det känns så väldigt lyxigt att det är snö i den här delen av landet!

Viktigt att stanna och njuta lite!

Det blåste lite, lite vilket gjorde att vi letade upp denna plats som skapade lä. Precis som förra uteonsdagen på Saltholmen slogs vi av hur lyxigt det är att besöka dessa platser tider i veckan och året då det inte är så många andra besökare, Stora Amundön kan vara väldigt välbesökt fina sommardagar.

Dags för frukost!

Idag var allt vi hade med oss färdiglagat. Vi hade preppat en mannagrynsgröt med blåbärstopping kvällen innan och hade rödbetsröra i kylen sedan några dagar tillbaka – till det blev det knäckebröd och kaffe!

Kall mannagrynsgröt är perfekt att preppa i en burk och låta stå i kylen över natten – redo för utefrulle dagen därpå!

Detta var en perfekt plats att sitta och njuta på ett tag. Frullen blev sen vilket bara gjorde den ännu godare!

Dags att knata tillbaka igen och in i värmen.

Tack Billdals Park & Stora Amundön för denna gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *