Spara pengar genom att göra själv

Granola för över 100 kronor kilot? Bageribröd för 200 kronor i månaden? De där “lyxvanorna” (som visserligen kan kännas sjukt trevliga emellanåt) kostar ändå en hel del. Här kan du spara in många hundralappar (tusenlappar?) per år om du väljer att göra ditt eget bröd själv och din müsli själv för att ge några exempel.  Jag älskar bageribröd och kan tycka att det verkligen är värt att betala för den typ av hantverk som det ju faktiskt är, men vill jag spara pengar låter jag de tillfällena bli få. Granola/müsli i snygg förpackning har jag helt slutat med. Det känns bara inte värt det när jag vet att jag kan göra god, helt ekologisk för en femtedel av priset. 


Det du gör ofta tjänar du mest på

Ett av mina absolut  mest använda recept är det här kalljästa brödet som sparar mig 20-lappar varje vecka. Vi äter en del bröd hemma och jag tycker verkligen att det tar emot att köpa bröd i butik för 20-30 kr/paketet när jag vet att jag kan laga själv. Då unnar jag mig hellre ett riktigt surdegsbröd bakat på bageri, men låter tillfällena bli få.

Ett annat exempel på hur en kan spara pengar är genom att göra egen havregrädde vilket är både enkelt och billigt.

Om du äter mycket müsli kan du tjäna en del på att göra egen müsli eller granola istället för att köpa färdig. Här hittar du ett recept på enkel och god hemmagjord granola! 

Det du gör ofta tjänar du sannolikt mest på att göra en förändring av.

2 Kommentarer

 1. Johanna

  Hej! Jag får inte länken till det kalljästa brödet att funka!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Det var inte så konstigt, den gick till en död länk. Nu är det kirrat! Tack för att du meddelade mig 🙂

   Allt gott!
   Hanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *