300-kronorsvecka

Maj 2019

Spara pengar, tid och energi med att planera veckans middagar. I mitten av varje månad kommer en ny 300-kronorsvecka ut och nu är det dags för maj månads!

Listan är beräknad för 4 personer och 7 middagar. Inköpslistan hittar du längst ned i inlägget.
Ha en fin vecka, stay cheap!

Måndag

Krämig zucchini- och svamppasta

Den resterande 1/3 zucchinin sparar du till tzatsikin på fredag

Tisdag

Krämig spenatgryta

Gör dubbel sats för att värma på söndagen

Torsdag

Bovete-otto med champinjoner och spenat (eller nässlor)

Blötlägg svarta bönor både till bönburgarna och potatissalladen. Sätt degen till hamburgarbrödet.

Söndag

Krämig spenatgryta

Värm upp från tisdagen

4 Kommentarer

 1. Angelica

  Hunnit med både pastan och idag spenatgrytan, båda får toppbetyg från både mig och sambo ? Vi har en liten som snart ska börja äta lite smått, vad skulle man kunna ersätta spenaten med? (Lat så han får äta vår mat) Den var ju så god men gröna bladgrönsaker är ju nono för en bebbe.

  Dubblade receptet på spenatgrytan så att det blev 8 portioner enligt inköpslistan. Vet inte om du missat skriva det under tisdagen, kan vara bra med en liten påminnelse så man inte råkar laga 4 portioner ?

  Tack för all god mat!

  • Johanna

   Så kul att ni gillar den! Testa att ersätta med andra grönsaker som är okej att äta, tex. riven morot eller annat som funkar 🙂 Och tack – det är uppdaterat nu så man slipper gå hungrig på söndagen! 😀

 2. Anna Somvall

  Säkerligen en dum fråga men är svarta bönor samma sak som kidneybönor?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Absolut ingen dum fråga! Svarta bönor och kidneybönor är inte samma sak men de kan ofta bytas ut mot varandra i de recept som ligger på sidan. De smakar lite olika, testa gärna dig fram och se vad du själv tycker 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.