Krämig pasta med oliver och svarta bönor

Tid 25 min
10 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Tillagning

Tina broccolin och koka upp pasta vattnet. Tillsätt pastan när vattnet kokar.

Gör under tiden såsen:
Skala och finhacka vitlök. Skär broccolin i mindre bitar. Hacka oliverna grovt. Stek vitlöken på medelvärme i lite olja tillsammans med oreganon. i ett par minuter. Tillsätt broccoli, oliver och svartpeppar. Låt steka ytterligare ett par minuter. Rör ner créme fraiche, vatten och de svarta, kokta, bönorna. Låt sjuda i några minuter tills bönorna är varma.

Servera den färdigkokta pastan med såsen och toppa med smulad fetaost.

7 Kommentarer

 1. Fia Bengtsson

  Gjorde denna idag. Supergod. Jag gillar inte oliver så jag hade soltorkade tomater istället. Men god och kan säkert varieras på många olika sätt!

 2. Amanda

  Enkelt och gott! Haha, jag hade i en halv citron för jag älskar citron och tänkte att det går ju vanligtvis ihop med dessa smaker, men nä det var nog bättre utan!

 3. marica

  Jättegott och enkelt! Blev dagens middag

 4. Christine

  Jättegott! Gjorde precis enligt receptet och var nöjd med det. Den smulade fetaosten som topping var en hit 🙂

 5. Cecilia

  Det står ”Att göra: Blötlägg kikärtorna. Koka och använd hälften på fredagen och hälften på lördagen” – men jag hittar inga kikärtor i Lördagens recept. Ser jag fel? Den nämner valfria bönor men inte ärtor. Skulle behöva hjälp med ett förtydligande! Tack! 🙂

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej Cecilia, tack för din kommentar! Jag ska försöka förtydliga det! Valfri bönor eller tex. kikärtor ska det stå. Jag undvek att skriva valfri ärtor då jag inte tror att det blir så gott med tex. gröna ärtor. 🙂

 6. Sara

  Har en broccoli- och bönskeptisk femåring hemma. Gjorde som så att jag mixade broccolin och bönorna med créme fraichen. Det gick hem! Blev gott tycker jag också 🙂 Ingen jättekul färg, lätt beige. Vet inte om det var just färgen men jag kände lite typ champinjonstuvningssmak? 🤪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillfällig webbshop 27/10 – 30/11: Signerade böcker och bokpaket inför jul. Beställ nu, böckerna skickas ut i vecka 50. Signerade av författaren Hanna Olvenmark. Begränsat antal!

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

Portionen Under Tian har blivit med podd! Vi, Hanna & Johanna, kommer vrida och vända och prata om allt som har med #staycheap att göra. Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.