Krämig pasta med oliver och svarta bönor

Tid 25 min
10 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Tillagning

Tina broccolin och koka upp pasta vattnet. Tillsätt pastan när vattnet kokar.

Gör under tiden såsen:
Skala och finhacka vitlök. Skär broccolin i mindre bitar. Hacka oliverna grovt. Stek vitlöken på medelvärme i lite olja tillsammans med oreganon. i ett par minuter. Tillsätt broccoli, oliver och svartpeppar. Låt steka ytterligare ett par minuter. Rör ner créme fraiche, vatten och de svarta, kokta, bönorna. Låt sjuda i några minuter tills bönorna är varma.

Servera den färdigkokta pastan med såsen och toppa med smulad fetaost.

6 Kommentarer

 1. Fia Bengtsson

  Gjorde denna idag. Supergod. Jag gillar inte oliver så jag hade soltorkade tomater istället. Men god och kan säkert varieras på många olika sätt!

 2. Amanda

  Enkelt och gott! Haha, jag hade i en halv citron för jag älskar citron och tänkte att det går ju vanligtvis ihop med dessa smaker, men nä det var nog bättre utan!

 3. marica

  Jättegott och enkelt! Blev dagens middag

 4. Christine

  Jättegott! Gjorde precis enligt receptet och var nöjd med det. Den smulade fetaosten som topping var en hit 🙂

 5. Cecilia

  Det står ”Att göra: Blötlägg kikärtorna. Koka och använd hälften på fredagen och hälften på lördagen” – men jag hittar inga kikärtor i Lördagens recept. Ser jag fel? Den nämner valfria bönor men inte ärtor. Skulle behöva hjälp med ett förtydligande! Tack! 🙂

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej Cecilia, tack för din kommentar! Jag ska försöka förtydliga det! Valfri bönor eller tex. kikärtor ska det stå. Jag undvek att skriva valfri ärtor då jag inte tror att det blir så gott med tex. gröna ärtor. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

*denna tjänst är ett betalt samarbete med Mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.