Krämig spenatgryta

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 30 min
9 kr/portion
0.3 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Den här spenatgrytan kom till när jag skulle förenkla den här spenatgrytan, för att enkelt kunna laga till den på stormkök. Den blev så himla god att den självklart får chans även inomhus!

Tillagning

Koka ris enligt hänvisningen på förpackningen. Koka de gröna linserna i ca 20 min, eller tills mjuka, i rikligt med vatten i en separat kastrull. Ta fram och tina spenaten.

Under tiden: skala och hacka lök, vitlök och chili fint. Stek på medelvärme i lite olja. Tillsätt kardemumma och spiskummin. Löken ska mjukna men inte brännas vid.

Slå på havregrädde, smula ned buljong och lägg i spenaten. Låt puttra tills spenaten löst upp sig. Tillsätt de färdigkokta gröna linserna och pressa i limen

Servera grytan med riset.

9 Kommentarer

 1. Lotta Helnyander

  Hum..jag har lärt mig att man inte ska äta rester av spenat…är det fel?

 2. Elias

  Var handlar du någonstans?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Det är lite olika men oftast blir det Willys i Göteborg 🙂

  • Emelie

   Hej. Mina gröna linser va nästan slut, har du testat attt göra denna på röda linser, beluga, kikärtor eller något annat?

 3. Annika

  Jag hade ingen lime hemma och använde 1 tsk sambal oelek istället för chili. Det blev bra!

 4. Pascal

  Gott!
  Jag kokade linserna med kryddorna och löken, och ersatt riset med gröna bönor.
  Jag ersatte spenaten med 3l kirskål (väldigt billigt så här års 😉), och då borde jag nog ha ökad på kryddorna … Men gott blev det!

 5. Björn K

  Supergott, tack!

 6. Gunvor

  Ska det verkligen var 3 dl torkade linser??? Det blir ju jättemycket när de är kokta, spenaten försvann ju helt bland mängden linser…. Inte värt att kalla spenatgryta ens….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 23 – Jobbigt att prata pengar?’

Vi ägnar hela avsnittet åt att prata pengar. Kanske främst för att vi tycker att vi måste våga prata mer om pengar och vår relation till dem. Vi kommer in på hur vår egen relation till pengar och sparande/spenderande sett ut, samt buffertar och lite annat som rör ämnet.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt och 75 kr i rabatt som befintlig kund när du använder koden UNDERTIAN75. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.