Nudelwok med sojafärs, ingefära, chili, lime

Tid 40 min
10 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En smakrik nudelwok där basen är torkad sojafärs, nudlar och grönsaker som är i säsong. Här har jag använt kål och morötter men du kan egentligen använda vilka grönsaker du har. Marinaden gör hela rätten, så missa inte den!

Tillagning

Förväll den torkade sojafärsen i några deciliter kokande vatten. Låt stå i några minuter. Häll sedan av vattnet och pressa ur det.

Blanda ihop marinaden genom att röra ihop sojasås, pressad vitlök, olja, riven ingefära, fint hackad chili, saft och skal från limen. Slå på marinaden på sojafärsen och låt stå i ca 10 min.

Koka under tiden upp vattnet till nudlarna och koka enligt anvisning på paketet.

Strimla rödkålen fint, skala morötterna och skär i fina strimlor. Hetta upp en stekpanna och fräs sojafärsen, med all marinad, så att den får en yta. Ställ sedan undan sojafärsen. Fräs morötterna och kålen i olja så att de blir lite mjuka. Slå på sojafärsen. Lägg i nudlar. Rör runt.

Servera, ev med lite nötter till och soja till.

6 Kommentarer

 1. Hanna

  Hej!
  Har du en ungefärlig storlek på nudelpaket och sojafärspaket? Har lite olika att välja på i butiken och vill gärna att det ska bli rimliga proportioner 🙂
  Tack på förhand och tack för en inspirerande och bra blogg!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Sojafärs kör jag på ett paket som är 125 g (torkad då alltså). Och nudelpaketen jag tänker på är 250 g 🙂 Bra att du frågar 😀
   Tack, vad glad jag blir över att du gillar det!

   Allt gott!
   Hanna

   • Malin

    Ja tänk om jag hade skrollat ner först…. nu vart det 400g färs och det vart alldeles för mycket :/ ingen bra fördelning. Skriva gärna ut mängden 🙂

 2. Lisa

  Hej!!
  Har fryst sojafärs hemma, fungerar de likabra? Samt ska jag då ta ca 125 gram då också??
  Tack på förhand!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Om du har fryst så kan du ta ca 300-400 gram istället 🙂 Den andra ska ju svälla vilken inte den frysta ska.

   Lycka till!

 3. Jenny

  Väldigt gott! Bytte ut sojafärs till kycklingfärs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

*denna tjänst är ett betalt samarbete med Mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.