Nudelwok med sojafärs, ingefära, chili, lime

Tid 40 min
10 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En smakrik nudelwok där basen är torkad sojafärs, nudlar och grönsaker som är i säsong. Här har jag använt kål och morötter men du kan egentligen använda vilka grönsaker du har. Marinaden gör hela rätten, så missa inte den!

Tillagning

Förväll den torkade sojafärsen i några deciliter kokande vatten. Låt stå i några minuter. Häll sedan av vattnet och pressa ur det.

Blanda ihop marinaden genom att röra ihop sojasås, pressad vitlök, olja, riven ingefära, fint hackad chili, saft och skal från limen. Slå på marinaden på sojafärsen och låt stå i ca 10 min.

Koka under tiden upp vattnet till nudlarna och koka enligt anvisning på paketet.

Strimla rödkålen fint, skala morötterna och skär i fina strimlor. Hetta upp en stekpanna och fräs sojafärsen, med all marinad, så att den får en yta. Ställ sedan undan sojafärsen. Fräs morötterna och kålen i olja så att de blir lite mjuka. Slå på sojafärsen. Lägg i nudlar. Rör runt.

Servera, ev med lite nötter till och soja till.

9 Kommentarer

 1. Hanna

  Hej!
  Har du en ungefärlig storlek på nudelpaket och sojafärspaket? Har lite olika att välja på i butiken och vill gärna att det ska bli rimliga proportioner 🙂
  Tack på förhand och tack för en inspirerande och bra blogg!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Sojafärs kör jag på ett paket som är 125 g (torkad då alltså). Och nudelpaketen jag tänker på är 250 g 🙂 Bra att du frågar 😀
   Tack, vad glad jag blir över att du gillar det!

   Allt gott!
   Hanna

   • Malin

    Ja tänk om jag hade skrollat ner först…. nu vart det 400g färs och det vart alldeles för mycket :/ ingen bra fördelning. Skriva gärna ut mängden 🙂

 2. Lisa

  Hej!!
  Har fryst sojafärs hemma, fungerar de likabra? Samt ska jag då ta ca 125 gram då också??
  Tack på förhand!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Om du har fryst så kan du ta ca 300-400 gram istället 🙂 Den andra ska ju svälla vilken inte den frysta ska.

   Lycka till!

 3. Jenny

  Väldigt gott! Bytte ut sojafärs till kycklingfärs.

 4. Lisa W

  Vilken perfekt ”rest-rätt” 😀
  Ersatte sojafärsen med kokta gröna linser som fick ligga i marinaden och gotta till sig innan den fick fräsa/koka in lite grann. Wokade vitkål, morot och 1/4 paprika som sedan blandades med linserna.
  Serverade med jasminris och en gnutta sweet chilisås, toppade med resterna av koriandern jag hade hemma och jag fick till en galet god rätt.
  Vilka smaker!

 5. Emelie

  Hej! Lagade detta fast med kyckling jag behövde använda upp! Snuskigt gott! En fråga bara, går den att frysa in?
  Tack för sjukt bra recept och peppande Instagram!

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Testa 🙂 Just detta recept har jag inte fryst in själv. Jag tänker att rödkålen ev kan tappa texturen lite men i övrigt borde det gå fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

’Avsnitt 21 – Peppade på 2021’

Vi sparkar igång 2021 med en till utomhuspodd i vackert vinterlandskap nära Hannas stuga. Vi pratar om våra avslut på 2020 och blickar framåt mot året som precis börjat. Vad vill vi göra mer av? Vilka vanor vill vi ta med oss i det nya året?

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.