300-kronorsvecka

Oktober 2017

Hej vintertid!
Ja även om vi inte är inne riktigt i vintern så blir det mörkare och mörkare, och inte minst nu när vi ställt om klockan. Och för mig innebär det att maten får gärna vara lite varmare, i form av soppor, grytor mm- vilket syns i månadens 300kronorsvecka. Mina två nya personliga favoriter är rotfruktssoppan och pasta med ärtpesto. Så löjligt enkla, och så goda.
Om listan: Listan är beräknad för 4 personer, alla veckans dagar, och hela veckan går loss på cirka 300 kronor. Sallad och tillbehör är inte medräknat, så det får man bestämma helt själv över ? Inköpslistan hittar du längst ned i inlägget.

Måndag

Vegansk pasta med ärtpesto

Att göra: Blötlägg kikärtor (blötlägg hela paketet)

Tisdag

Vegetarisk linsstroganoff

Laga linsstroganoffen och passa också på att koka kikärtorna för morgondagen. Lägg undan 10 dl kokta kikärtor för kikärtsgrytan och rotfruktssoppan. Resterande kan du frysa in.

Fredag

Pizza bianco med kronärtskockkräm

Att göra: Blötlägg kidneybönor

Lördag

Pumpapasta- pasta på pumpa, örtolja, citron

Att göra: koka kidneybönorna och spara till morgondagen.

Söndag

Veganska rödbetsbiffar

Servera med morotstsatsiki och ugnsrostad potatis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.