Veganska rödbetsbiffar

Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Veganska rödbetsbiffar som är riktigt goda och enkla att göra. Nu i rödbetstider är jag nästan lite besatt av att göra dessa. På ett bra sätt. Passar till mycket och ett bra standardrecept att ha i rockärmen för dagar då man är lite låg på inspo. Mycket enkla att göra dessutom. Här är receptet med kidneybönor men de blir också väldigt bra om de görs på svarta bönor eller borlottibönor.

(Ca 1 kr/biff)

Tillagning

Skala och riv rödbetorna på den grövsta sidan av rivjärnet. Lägg i en skål och pressa ut vattnet ( och häll av det). Riv löken fint och lägg i skålen. Mosa kidneybönorna och blanda i. Tillsätt maizena/potatismjöl och salta och peppra.

Forma till ca 8 biffar.

Hetta upp en stekpanna, lägg i olja och börja stek biffarna. Stek på medelvärme ca 3-4 minuter på varje sida.

11 Kommentarer

 1. Therese

  Hej!
  Är det råa rödbetor eller förkota?
  Tack 🙂
  Therese

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Det är råa 🙂
   /Hanna

 2. En annan Hanna

  Jättegott! Den urtryckta rödbetsvätskan funkade fint i brödbaket. Himla tjusiga rosa bröd!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Men så smart!! Jag brukar ibland baka brödet med rödbetor men det var också ju himla grymt att köra saften till det. Det ska jag komma ihåg, tack!
   /Hanna

 3. Mikaela

  Gjorde med kokta, röda linser istället för kidneybönor eftersom det wj fanns hemma och rev även i lite morot. Supergott!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Det låter jättegott! Vad kul att du gillar dem! 🙂

   Allt gott!
   Hanna

 4. Pärnilla

  Går det lika bra att använda förkokta betor som köps vakuumförpackade, har endast dessa hemma tyvärr

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej, det går, dock blir de lätt lite vattniga så jag skulle rekommendera att verkligen krama ur all vätska när du rivit dem. Skulle smeten bli för rinnig skulle jag ha i lite mer maizena eller kanske till och med ett ägg. Testa och berätta hur det gick! 😀

 5. Carolina

  Detta låter fantastiskt! Går biffarna att frysa in?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Det gör dem 🙂

 6. Julia

  Det blev jättegott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Staycheappodden

Portionen Under Tian har blivit med podd! Vi, Hanna & Johanna, kommer vrida och vända och prata om allt som har med #staycheap att göra. Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt 75 kr som befintlig kund vid ett köp över 750 kr med koden UNDERTIAN75 (gäller t.o.m 30/9). *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.