300-kronorsvecka

Mars 2017

Jag har i det senaste upptäckt att man kan laga mat i sina glasmatlådor och tycker det är helt fantastiskt smart! Så denna vecka är lite färgad av det hehe, med rotfruktsgratäng och morotslasagne som jag lagat i just glasmatlådor. Morotslasagnen är för övrigt en stor personlig favorit på den här veckan. Och kikärtsbiffarna!

Måndag

Vegosås på quornfärs och massa matlådor

Det här blir 8 portioner. Koka pasta till 4 portioner men gör all vegosås. Det som blir över fryser du in och sparar till söndagen. Att göra: På måndagkvällen, eller tisdagsmorgonen, blötlägger du kikärtor till tisdagen. Blötlägg hela paketet.

Tisdag

Kikärtsbiffar med nudlar och mangosås

Det som blir över från de blötlagda kikärterna, koka och frys in (eller spara i kyl till torsdagen). Du får 2 dl kokosmjölk över, det sparar du också till torsdagen (kan förvaras i kylen)

Torsdag

Majs och kokossoppa med svarta bönor

Istället för svarta bönor (som står i receptet): ta 5 dl kikärtor, vilket du ska ha fått över från när du gjorde kikärtsbiffarna.

Söndag

Vegosås på quornfärs och massa matlådor

Över från måndagen. Koka ny pasta och tina vegosåsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.