300-kronorsvecka

Februari 2019

Nu har vi lämnat ”fattigjanuari” och är inne i februari. Och jag hoppas ju såklart att du är fortsatt pepp på att stay cheap och att det inte bara var någon januarigrej. Jag är pepp i alla fall! Den här veckan är riktigt smarrig i alla fall. Min personliga favorit är belugaplåten och linssoppan. Hoppas att du får en riktigt härlig vecka! Inköpslistan hittar du längst ned i inlägget.
Stay cheap!

Måndag

Tandoorigryta med linser

Den här blir 8 portioner. Frys in hälften och spara till söndagen.

Blötlägg och koka kikärtor inför tisdagens och onsdagens recept

Torsdag

Enklaste linssoppan med ingefära, vitlök och örter

Blötlägg och koka kidneybönor inför fredagens recept

Söndag

Tandoorigryta med linser

Värm upp från söndagen

8 Kommentarer

 1. Helene elf

  Hittar inte utepizzorna du la ut foto på idag

 2. T Boone Pickens

  Vad grym du är! Älskar din sida!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack du för den fina kommentaren! 🙂

 3. Mikael Wihlstrand

  Tandoori curry pasta är ok? (Hittar inte Tandoori pasta)

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Det funkar fint det! 🙂

 4. moa

  Hej! Jag har lite svårt att förstå recept och inköpslista. På receptet med kikärtor och pasta ska man ha 6 dl kokta kikärtor, men i inköpslistan står det bara 3.5 dl torkade ärtor, och på ditt recept med gottebullar så står det 6 dl kokta kidneybönor men 2.5 dl torkade i inköpslistan. Missar jag något, haha! Menas det att jag ska koka de torkade? För den processen tar ju över ett dygn… Hälsningar en förvirrad, väldigt trött student.

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej Moa, 1 dl torkade bönor eller ärtor är ca 2.5 dl kokta. Alla recept beräknas utifrån att man kokar egna baljväxter då det är betydligt billigare än att köpa färdigkokta. Man kan alltid köpa färdigkokta ändå såklart men då är det inte säkert att man kommer under 10 kr/portion. I denna inköpslistan används det 3 dl kokta kikärtor till pajen och 6 dl i pastan vilket blir 9 dl kokta kikärtor totalt vilket motsvarar ungefär 3.5 dl torkade kikärtor. För gottebullarna behövs det 6 dl kokta kidneybönor vilket då blir ungefär 2.5 dl torkade. Ett tips är att köpa torkade bönor och/eller ärtor, blötlägga och koka för att sedan frysa in. Då har du alltid färdigkokta, billiga, ärtor och bönor hemma 🙂 Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.