Tortilla med bönor på stormkök

Receptet passar extra bra under:
Sommar
Tid 20 min
10 kr/portion
0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Tortilla på stormkök, med bönröra och salsa är så så så gott! Det är dessutom väldigt enkelt att laga ihop på stormkök. Receptet är ursprungligen från det här, men har modifierats något för att passa på stormköket. Blir riktigt gott med olika sorters tillbehör, så det här är verkligen ett recept att äta fler gånger i olika kombinationer.

Tillagning

Hemma:
Lägg alla kryddor i en burk.
Blanda ihop de torra  ingredienserna till bröden, och lägg i en burk eller påse.

Gör salsan:
Hacka tomat, lök och lägg i en burk med fryst mango. Mangon behöver inte tinas men dela gärna bitarna så att de blir lite mindre.. Blanda med lite hackad koriander och limesaft.

Ute:
Tänd stormköket och ställ på ett av kärlen. Blanda ner bönor. vatten/bönspad, alla kryddor och låt koka ihop på svag värme i ca 10 min. Rör om då och då så att det inte bränns fast.

Blanda i olja och vatten i påsen eller burken med mjölblandningen i. Kavla eller tryck ut tortillabröden till runda bröd. Vattenflaska fungerar t ex fint som kavel.

När bönröran kokat klart: ställ åt sidan och ställ på stekpannan istället. Stek bröden i torr stekpanna så att de får färg på båda sidor.

Servera med bönröran, salsa och ev någon fraiche om du vill ha med det (det hade vi).

4 Kommentarer

 1. Sandra

  Hej,
  Detta recept måste jag testa. I salsan står rödlöken på två rader. Är det 0,5 rödlök eller 1 rödlök som skall användas till 2 portioner?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, tack för att du noterade detta! Ett litet tryckfel som nu är åtgärdat! 🙂

 2. Björn

  Hej,
  2 dl vatten (inte msk) till Tortillabröd, right? =)

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Matskedar stämmer 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.