Krämig vitkålspasta med tofu och rökt paprikapulver

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Höst
Vinter
Tid 30 min
10 kr/portion
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En vegansk snabb och krämig pasta som gör sig extra god med nymalen svartpeppar! Lika god direkt som till matlådan dagen efter!

Tillagning

Koka upp pastavatten och lägg i pastan. Koka enligt anvisning på förpackningen.

Finhacka lök och vitkål. Stek på medelvärme tills löken mjuknat. Häll i paprikapulver och buljong, rör om. Tillsätt grädden och låt småputtra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

Hacka tofun i små kuber och knaperstek i en separat stekpanna. Vill du ha en extra rökig pasta kan du också strö över lite rökt paprikapulver på dem.

Blanda ihop den färdigkokta pastan med såsen och toppa med tofun och ett par drag med pepparkvarnen.

2 Kommentarer

  1. Julia

    Jättegott!!

  2. Catarina Friberg

    Fantastiskt god rätt !💗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem månadens 300-kronorsvecka direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.