Minestronesoppa med röda linser

Receptet passar extra bra under:
Sommar
Tid 30 min
9 kr/portion
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En snabblagad, vegansk soppa som är en riktig vardagshjälte. Byt ut grönsakerna och örterna efter vad du har hemma så blir det en god restmiddag!

Tillagning

Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna morot och zucchini i små bitar. Fräs lök, morot och zucchini i lite olja på medelvärme i en stor kastrull i ca 5 min, grönsakerna ska mjukna och inte brännas vid.

Tillsätt kryddor, buljong, vatten och krossade tomater. Låt koka upp och tillsätt därefter pastan och linserna. Låt koka tills pastan och linserna är klara, ca 10-15 min beroende på sort.

Smaka av med salt och svartpeppar.

8 Kommentarer

 1. Fanny

  Har du något tips på vad man kan byta ut samba oelek mot när man inte gillar hetta men ändå vill ha smak av något slag 😅

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Testa med paprikapulver 🙂

 2. Paula

  Vi hade ingen pasta hemma, men det blev jättegott med äggnudlar istället!

 3. Ida

  Hej!

  Går denna bra att frysa in?

 4. Ida

  Hej!

  Fungerar det att frysa in soppan?

 5. Ida

  Hej!

  Fungerar det att lägga in den i frysen?

 6. Matilda

  Tog en tesked sambal oelek istället för kryddmått då vi härhemma gillar lite hetta. Blev helt okej! Min sambo blev väldigt nöjd med maten, jag däremot tyckte den var lite väl enkel men det är väl det som sparar pengar. Plus i kanten är att zucchini och morötter är något svenskar brukar ha gott om.

 7. Gülay

  Många rätter gillade jag från undertian men inte denna. Gjorde denna soppa idag tog risoni pasta. När soppan var färdig såg den ut som soppa. Jag gick ut efter en timme kom jag hem soppan hade blivit gryta. Pastan och röda linserna hade sugit åt sig all vätska:((
  Jag personligen tycker det är för mycket pasta 3 dl och för mycket röda linser till bara 1,5 liter vätska!
  Om man kollar på eran foto man ser direkt att det är några få pasta bitar tror ALDRIG att ni använde 3 dl pasta skruvar.
  Sedan är jag väldigt nyfiken varför du Hanna är så försiktig med kryddor alltid? 1 krm sambal oelek,våga krydda mer:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.