Enkel rabarberkompott

Enkel rabarberkompott

Vår Sommar Höst Vinter
Receptet passar extra bra under:
Sommar Sommar
Tid 15 min
co2 0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Har du rabarber i trädgården? Eller känner någon som har? Vilken skatt! Då kan du göra mycket kul, b la den här rabarberkompotten.
Den här rabarberkompotten gjorde vi när vi var ute och tältade med Markus Torgeby. Då åt vi gröt med denna kompott på morgonen. Mycket gott! Det här är en rätt osöt och syrlig variant på rabarberkompott, självklart kan du addera mer socker om du vill. Går att äta till så mycket, bland annat blir den otroligt god i den här smoothien. Har du mycket rabarber? Passa på att laga mycket och frys in så har gottekompott även efter rabarbersäsongen. Går också fint att laga på fryst rabarber.

Tillagning

Skär rabarbern i bitar, och ansa ev om rabarbern är lite “träig”. Lägg bitarna i en kastrull, strö över sockret och stött kardemumma. Häll på vatten (börja med den mindre mängden) och låt koka upp. Låt koka på svag - medelvärme tills det kokat ihop. Tar ca 10 minuter.

Späd med mer vatten om du vill ha lösare konsistens. Vill du ha tjockare kan du blanda lite potatismjöl med vatten och röra i under kokning. (Det gjordes ej här)

Ät till gröt, glass, yoghurt, smoothie.

Hållbarhet: Håller ca 1 vecka i tätförsluten burk i kylen. Går att frysa in.

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 3.9 / 5. Antal röster 174

Inga betyg ännu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!