Pumpamarmelad med apelsin och ingefära

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Höst
Vinter
Tid 25 min
20 kr/sats
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Jag fick ett tips av en följare på instagram att prova att göra pumpamarmelad. Det lät otroligt spännande, tyckte jag. Så sagt och gjort! Och gott var det! Det är inte bara gott, utan har du t ex lagat en rätt med pumpa och fått över lite så är det perfekt att laga av den. Marmelad kan ju även vara en trevlig present att ge bort.  Här är den smaksatt med apelsin och ingefära men det går säkert lika bra med andra typer av smaksättning, tex. lite kardemumma.

En annan riktigt god rätt att laga med pumpa är den här pumparisotton– den måste ni prova!

Tillagning

Skala och riv pumpan grovt. Riv ingefäran fint och skalet av apelsinen. Blanda ihop pumpa, socker, ingefära och apelsinskal i en kastrull. Pressa i saften av apelsinen, vatten och rör om. Koka upp och låt småputtra i ca 20 min. Häll över i rena burkar och låt svalna innan du sätter på locket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.