Matig havrerissallad  med chimichurri

Matig havrerissallad med chimichurri

Vår Sommar Höst Vinter
Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår Vår
Sommar Sommar
Höst Höst
Vinter Vinter
Tid 30 min
co2 0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Känner du som jag att du också är sugen på lite matiga sallader just nu? Då tycker jag att du ska prova denna! Jag tycker verkligen om havreris, det är en sådan användbar produkt. Här är havreris basen till en matig sallad, som gör sig perfekt i matlådan. Grönsaker kan du variera beroende på tillgänglighet, men rotfrukter har vi ju tillgång till året om och blir väldigt gott att baka. Likaså citronen, det blir verkligen en så god och söt smak. Här har jag använt groddade mungbönor, instruktion till hur du groddar hittar du här. Det tar ju några dagar och känner du att suget sätter in för denna sallad nu: kör med lite kokta linser i, bönor eller någon annan proteinkälla. Ps: koka gärna lite för mycket havreris så kan du enkelt svänga ihop dessa otroligt goda biffar.

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader. Dela citronen på mitten och ställ med snittytan nedåt på en oljad plåt eller ugnsform. Skär morot och palsternacka i centimetertjocka skivor, blanda ihop med lite salt och olja. Lägg över i ugnsformen och baka i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, ca 20 min.
Koka under tiden havreriset i rikligt med vatten och buljong i 13 min.
Gör chimichurrin genom att skala och hacka lök och vitlök fint. Lägg i en skål och blanda med olja, persilja, koriander, vinäger och sambal oelek, mortla gärna.
När rotfrukter och havreris är klart, blanda ihop groddar, havreris, rotfrukter och hälften av chimichurrin i en stor skål. Pressa över den bakade citronen och hacka i persiljan. Servera med ytterligare en klick chimichurri.

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 4 / 5. Antal röster 20

Inga betyg ännu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

FÖRHANDSBOKA SIGNERAT EX av Mellanmålen – recept och tips för en enklare vardag

Nu kan du förhandsbeställa ett signerat ex av MELLANMÅLEN – Recept och tips för en enklare vardag