Linsröra med basilika

Linsröra med basilika

Tid 20 min
co2 0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Det här är en riktigt god linsröra med bland annat basilika i. Det är ju vanligt att göra röror med ex kikärtor eller vita bönor i, har du provat med röda linser som kokats? Det blir riktigt lent och gott! Helt omöjligt att känna linssmaken ifall du vill lura i någon lite linser.  Du kan såklart ha i vad du vill men här har jag i fryst basilika och persilja. Det blir nästan som en pestokräm. Gott till pålägg eller att dippa grönsaker i. Kanske göra de kalljästa frallorna, och denna? En perfekt helgfrulle om du frågar mig!

Tillagning

Koka linserna i rikligt med vatten tills de är mjuka, det tar ca 10 min. Det gör inget om de blir grötiga, de ska ändå mixas.
Häll av vattnet. Låt de svalna lite (det går fort om du sköljer dem lite i kallt vatten).
Mixa linserna med vitlöksklyftorna, tahini, fryst basilika och persilja, olja, citronsaft och chiliflakes om du vill ha lite hetta till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Förvara i en tättförslutande burk i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 4.3 / 5. Antal röster 42

Inga betyg ännu

3 Kommentarer

 1. Lorelai

  Om det finns ett måste i världen så är portionen under tian mitt måste! Fantastiska recept med ingredienser som är hälsosamma och billiga. Så som mat ska vara. A och gott med.

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Wow, vilka fina ord. Tack!!

  • Annelie Nilsson

   Håller med dig! Det är ett riktigt lyckokast att ha kommit i kontakt med Portionen under tian! Jag sparar pengar & njuter av fantastiskt god och nyttig mat varje dag. Det är en verklig förmån! 🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

FÖRHANDSBOKA SIGNERAT EX av Mellanmålen – recept och tips för en enklare vardag

Nu kan du förhandsbeställa ett signerat ex av MELLANMÅLEN – Recept och tips för en enklare vardag