Billigt och enkelt fröknäcke

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 90 min
1.5 kr/bit
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Att göra eget fröknäcke är verkligen hur enkelt och billigt som helst. Dessutom perfekt att göra på det en har hemma. Jag gillar att blanda lite olika frön, och du kan egentligen ta vad du vill ha. Passar till soppan, frullen eller som mellanmål.

 

Tillagning

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda fröerna och mjölet med olja. Slå på varmt vatten och olja, rör om och låt svälla i ca 10 min. Kavla ut på ett bakplåtspapper till ett tunt lager. Går enklast att kavla ut om du lägger ytterligare ett bakplåtspapper över (och kavlar på pappret). Dra bort det översta pappret. Strö salt och valfria kryddor över.

Grädda i mitten av ugnen i ca 60 – 75 min. Knäcket ska få lite färg. Ta ut och låt svalna. Bryt i bitar och förvara i burk.

3 Kommentarer

 1. Kajsa

  Dessa knäckebröd är så goda och enkla att göra. Detta har också lett till att jag slutat köpa hem knäckebröd. Gillar att det blir olika från gång till gång, beroende på vad man kryddar de med.
  Min sambo tycker det är så goda, så det blir till att baka de en gång i veckan eller göra dubbel-sats beroende på humör.

 2. elisabeth

  Hej,

  Jag gjorde det fröknäcke igår (tillsatte även riven morot) – vet inte om fröknäcke överlever flera dagar 😉
  I boken står potatis- eller majsmjöl. Alltid osäkert om det ska vara majsmjöl (som typ polenta) eller majsstärkelse ??

  Tack!

  /elisabeth

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, kul att du lagat knäcket och gott med morot i! Det har blivit lite fel i boken, det ska stå potatismjöl eller majsstärkelse 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 23 – Jobbigt att prata pengar?’

Vi ägnar hela avsnittet åt att prata pengar. Kanske främst för att vi tycker att vi måste våga prata mer om pengar och vår relation till dem. Vi kommer in på hur vår egen relation till pengar och sparande/spenderande sett ut, samt buffertar och lite annat som rör ämnet.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt och 75 kr i rabatt som befintlig kund när du använder koden UNDERTIAN75. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.