Havre och pumpabollar

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Höst
Vinter
Tid 30 min
3.5 kr/boll
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Har du en banan hemma som börjar bli brun och kanske lite pumpa över i kylen? Då är dessa bollar ett perfekt sätt att ta tillvara på dem! De går fint att frysa in så gillar du dem kan du med fördel göra dubbel sats och ha ett gott och smidigt mellanmål redo tills när det behövs.

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Riv pumpan grovt och lägg i en bunke. Tillsätt havregryn, pumpa kärnor, kardemumma, kanel och salt och rör om. Mosa banan och vita bönor i en separat bunke. Blanda ner banan -och bönmoset i pumpamixen och knåda igenom smeten så att allt blir jämnt fördelat. Forma bollar om ca 5 x 5 cm och lägg på bakplåtspapper på en plåt eller i en ugnsfast form, eller lägg i muffinsformar.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna och njut av som mellanmål, fika eller varför inte till frukost :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.