Burrito med bönor, ärtguacca och snabbpicklad rödlök

Tid 45 min
10 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Riktigt goda, kryddade, bönor och ärtguacca som gör sig lika god hemma som på en utflykt! Kanske en variation på fredagstacon!

Tillagning

Börja med att skala och strimla rödlöken fint. Pressa över citronsaft och massera in den i rödlöken en liten stund. Ställ åt sidan.

Koka riset enligt anvisningarna.

Blanda ihop alla ingredienser till bönorna och koka upp. Låt småputtra i ca 10-15 minuter tills en del av vätskan kokat bort och det blivit mer som en röra.

Blanda ihop degen till tortillabröden genom att lösa upp jästen i det fingervarma vattnet, tillsätta salt och olja och tillsist mjöl. Knåda degen i några minuter och låt stå en stund.

Gör undertiden ärtguaccan: Tina ärtorna och mixa sedan ärtor, vitlök, solroskärnor, sambal oelek och olja till en röra med en blender eller stavmixer. Tillsätt tillsist citronsaften och rör om. Ställ åt sidan.

När bönorna börjar bli klara kan du dela degen i 4-6 delar och kavlar ut till runda platta bröd. Stek i en torr stekpanna på hög värme tills de blivit gyllene på båda sidor.

Servera bönorna med ärtguacca, ris och rödlök i eller bredvid tortillabrödet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kurs (fullbokad) – För snåljåpar & planetälskare

Hösten 2020 kommer vi öppna upp för en liten grupp att gå kurs med oss här i Göteborg! 5 tillfällen á 3 timmar fördelande över 10 veckor.

Läs mer här

Staycheappodden

Portionen Under Tian har blivit med podd! Vi, Hanna & Johanna, kommer vrida och vända och prata om allt som har med #staycheap att göra. Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.