Burrito med bönor, ärtguacca och snabbpicklad rödlök

Tid 45 min
10 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Riktigt goda, kryddade, bönor och ärtguacca som gör sig lika god hemma som på en utflykt! Kanske en variation på fredagstacon!

Tillagning

Börja med att skala och strimla rödlöken fint. Pressa över citronsaft och massera in den i rödlöken en liten stund. Ställ åt sidan.

Koka riset enligt anvisningarna.

Blanda ihop alla ingredienser till bönorna och koka upp. Låt småputtra i ca 10-15 minuter tills en del av vätskan kokat bort och det blivit mer som en röra.

Blanda ihop degen till tortillabröden genom att lösa upp jästen i det fingervarma vattnet, tillsätta salt och olja och tillsist mjöl. Knåda degen i några minuter och låt stå en stund.

Gör undertiden ärtguaccan: Tina ärtorna och mixa sedan ärtor, vitlök, solroskärnor, sambal oelek och olja till en röra med en blender eller stavmixer. Tillsätt tillsist citronsaften och rör om. Ställ åt sidan.

När bönorna börjar bli klara kan du dela degen i 4-6 delar och kavlar ut till runda platta bröd. Stek i en torr stekpanna på hög värme tills de blivit gyllene på båda sidor.

Servera bönorna med ärtguacca, ris och rödlök i eller bredvid tortillabrödet

5 Kommentarer

 1. Åsa

  Suuupergott blev det!! Kommer göra denna många gånger till 😀

 2. Linda

  Finns det möjlighet att skriva ut näringsvärde för recepten? Så man vet vilka näringsvärden man äter 🙂

 3. Amanda

  Går det att använda torrjäst istället? Ser fantastiskt ut!

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Det går bra 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Staycheappodden

Portionen Under Tian har blivit med podd! Vi, Hanna & Johanna, kommer vrida och vända och prata om allt som har med #staycheap att göra. Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt 75 kr som befintlig kund vid ett köp över 750 kr med koden UNDERTIAN75 (gäller t.o.m 30/9). *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.