Gör enkel och cheap vegetarisk taco

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid min
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Varje måndag kör jag live på instagram, och när jag hade min första gäst, Sebastian, som driver foodtrucken Swedish Taco  så lagade vi såklart cheap taco! Det blev verkligen gott!!! Alltså, tacos går ju att göra väldigt cheap och en kan ju verkligen använda principen “en tager vad en haver”. Så det gjorde vi!

Vi lagade:
– tacofärs på linser och kikärtor
– hemmagjord tacokrydda
– picklad rödlök
– hemmagjort tortillabröd
“min” majskräm
– salsa

Tillagning

Hemmagjord tacokrydda:
Mal samman och allt och lägg i en burk

Tacofärs på linser och kikärtor:
Koka gröna och röda linser (de har lite olika koktid, gröna linser ca 20 min och röda ca 10 min) så se till att de får sin koktid. Ställ undan och låt svalna något.
Hetta upp en stekpanna och lägg i olja, linserna och stek. Strö över tacokryddan och låt steka i några minuter. Lägg i 1-2 msk vatten. Lägg i kikärtorna.

Hemmagjort tortillabröd :
Blanda alla torra ingredienser först, häll sedan i vattnet och oljan.
Börja med något mindre mjöl och tillsätt sedan allteftersom.
Dela i sex bitar och kavla ut till rund kaka, ganska så tunn. Hetta upp en stekpanna varm (och torr). Lägg ett bröd i taget och vänd några gånger.

Salsa (på det som finns):
Lite av en leftover-salsa. Tips är att köp fryst frukt istället för färsk, billigare.
Hacka allt fint. Blanda i en skål. Pressa i lime, blanda i koriander. Riv lite av limeskalet och blanda i.

Picklad rödlök:
Hacka löken i halvringar. Lägg i en burk.
Koka snabbt upp ättika, socker, vatten tills allt lösts upp, låt det sedan svalna och häll över löken i en burk så att den täcks. På med lock och in i kylen i helst ett dygn minst.

3 Kommentarer

 1. Ida Heinö Djurovic

  Med ”Stay Cheap tacos”receptet (som liknar detta) från 1:a boken, kunde min 18-åring tidigare i höstas (innan de strängare covidrestriktionerna) bjuda ett litet kompisgäng på en mycket uppskattad måltid för att fira myndighetsdagen. Så bra när det finns både vegetarianer och veganer i sällskapet.
  För övrigt är portionen under tian en räddare i vardagens matknåpande. Tack!

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Så härligt att höra! Tack för att du delar med dig, det värmer! 🙂

 2. Linda

  Jag brukar göra tacos med finhackad vitkål, inlagda paprikor, ost, lök, tacosås och sojafärs. Ibland slänger jag med gröna tomater om det finns på balkongen. Tacos kan ju vara vad som helst 🤩

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 23 – Jobbigt att prata pengar?’

Vi ägnar hela avsnittet åt att prata pengar. Kanske främst för att vi tycker att vi måste våga prata mer om pengar och vår relation till dem. Vi kommer in på hur vår egen relation till pengar och sparande/spenderande sett ut, samt buffertar och lite annat som rör ämnet.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt och 75 kr i rabatt som befintlig kund när du använder koden UNDERTIAN75. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.