Somrig rabarber- och jordgubbssmoothie

Receptet passar extra bra under:
Sommar
Tid 5 min
8 kr/glas
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Det här är en riktigt härlig och somrig smoothie som jag kom på innan jag skulle åka och ta en utefrulle med dopp. Givetvis blev den extra somrig och god efter ett skönt dopp!
I receptet anges rabarberkompott, det finner du recept på här. Jag använde frysta jordgubbar nu men det kommer bli extra gott när de färska jordgubbarna dyker upp. Drick direkt eller ta med på utflykt!

Tillagning

Mixa alla ingredienser i en blender eller med stavmixer.
Häll upp i glas eller flaskor.

2 Kommentarer

  1. Annelie

    Å vad gott det låter och vilken bra kombo! Just jordgubbs-och rabarberpaj är min favvo så denna smoothien kommer jag säkert gilla 🙂

  2. Ellie (livetiskogarna.com)

    Detta är nog den godaste smoothien jag någonsin druckit. Blir många sådana i sommar! Mumsmumsmums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem månadens 300-kronorsvecka direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.