Kikärtscookies med lingon och tahini

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 20 min
2.5 kr/kaka
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Snabblagade veganska kikärtscookies perfekta för mellis eller att ta med på utefrullen. I dessa åkte det ner frysta lingon vilket blev supergott!

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa kikärtor, havregryn, kanel, ingefära, dadlar och tahini till en slät kaksmet i en blender eller stavmixer. Blanda i lingonen (du kan behöva trycka in dem i smeten så de fördelar sig hyfsat jämt) Forma till en avlång korv och skär smeten i centimetertjocka skivor. Lägg kakorna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Forma till dem så de ser snygga ut och sätt in i ugnen i ca 15 min.

Går fint att frysa in!

6 Kommentarer

 1. Bim

  Hej! Vad skulle jag kunna ersätta dadlarna med? 🙂

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, testa med russin. Har du en bra mixer borde det fungera, annars kan du testa att blötlägga dem lite innan. Alternativt 1/2 mosad banan 🙂 Lycka till!

 2. Olivia

  Gjorde med vita bönor istället eftersom vi hade lite över i frysen. Blev jättebra 🙂

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Kul att du testade med vita bönor och att det blev bra 🙂

 3. Elin

  Har en fråga kring allergi. Tål inte havre (inte heller vete, tåg, korn, soya). Finns några bra tips på vad som kan ersätta havre? Är glutenfritt mjöl det bästa alternativet?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Kokt ris binder bra. Jag skulle testa med det eller experimentera med annat mjöl som du tål, tex. glutenfritt, bovetemjöl, kikärtsmjöl etc. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Lunch på stormkök på Kroppefjäll den 4:e juni

Häng med ut på en härlig promenad på vackra Kroppefjäll med lunch-matlagning på stormkök. Vi tar oss gemensamt till en fin plats där vi ställer ut våra kök och tillsammans lagar en god vegetarisk lunch på lokala råvaror som vi avnjuter innan vi vandrar tillbaka. Det krävs ingen förkunskap, vi går genom hur ett stormkök fungerar och ger tips och trix om hur vi kan ta med maten ut. 

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!