Piggelinsmoothie

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Höst
Vinter
Tid 5 min
9 kr/glas
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Frysta gröna ärtor är perfekta att ha i smoothie! Här med päron, ingefära och citron vilket gör att den påminner lite om piggelin!

Tillagning

Skala ingefäran (riv den också om du vet med dig att din mixer inte är jättestark) och ta bort kärnhuset från päronet. Mixa i alla ingredienser förutom citronen i en blender eller med stavmixer tills det blir en slät smoothie. Pressa i saften av citronen och rör om.

5 Kommentarer

 1. Johanna

  God men absolut inte piggelinsmak! Väldigt mättande och kan passa som frukost👍🏻

 2. Cemille

  Jag tycker att denna är jättegod, men funderar på hur det är med att äta okokta ärtor? Jag har tagit ärtorna rakt ur frysen, men egentligen ska väl alla baljväxter kokas innan man äter dem?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, gröna ärtor som du köper i frysdisken är förvällda dvs. snabbt kokta, så det ska inte vara någon fara 🙂

 3. Bossen

  Vore väldigt bra om det fanns en utskriftsknapp också…

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, om du högerklickar på sidan och väljer ”skriv ut” så anpassar sig sidan och receptet fint efter en A4 sida. Testa det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Lunch på stormkök på Kroppefjäll den 4:e juni

Häng med ut på en härlig promenad på vackra Kroppefjäll med lunch-matlagning på stormkök. Vi tar oss gemensamt till en fin plats där vi ställer ut våra kök och tillsammans lagar en god vegetarisk lunch på lokala råvaror som vi avnjuter innan vi vandrar tillbaka. Det krävs ingen förkunskap, vi går genom hur ett stormkök fungerar och ger tips och trix om hur vi kan ta med maten ut. 

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!