Piggelinsmoothie

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Höst
Vinter
Tid 5 min
9 kr/glas
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Frysta gröna ärtor är perfekta att ha i smoothie! Här med päron, ingefära och citron vilket gör att den påminner lite om piggelin!

Tillagning

Skala ingefäran (riv den också om du vet med dig att din mixer inte är jättestark) och ta bort kärnhuset från päronet. Mixa i alla ingredienser förutom citronen i en blender eller med stavmixer tills det blir en slät smoothie. Pressa i saften av citronen och rör om.

3 Kommentarer

 1. Johanna

  God men absolut inte piggelinsmak! Väldigt mättande och kan passa som frukost👍🏻

 2. Cemille

  Jag tycker att denna är jättegod, men funderar på hur det är med att äta okokta ärtor? Jag har tagit ärtorna rakt ur frysen, men egentligen ska väl alla baljväxter kokas innan man äter dem?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, gröna ärtor som du köper i frysdisken är förvällda dvs. snabbt kokta, så det ska inte vara någon fara 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.