Proteinbollar

Tid 15 min
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Hemmagjorda proteinbollar som smakar lite som chokladbollar. Dessa är inte särskilt söta, vill man att de ska bli det kan man mixa i ett par dadlar också. Det är en smaksak helt enkelt. Passar bra innan eller efter träningen, eller som ett litet mellanmål. Mums!
Gör veganska genom att använda soyghurt eller sojakvarg istället för kvarg

(ca 1.50 kr/boll)

Tillagning

Blanda hälften av havregrynen, salt, vaniljpulver, nötterna, jordnötssmör, kakao, banan, kvarg, kaffe och sojamjöl i en skål eller i en blender. Mixa (om det går trögt, stanna upp, rör om och fortsätt). Upprepa tills att det är en slät röra.

Blanda i resterande havregryn i röran (ska alltså inte mixas).

Forma till bollar. Rulla i kokos. Det kan underlätta att rulla bollarna om du blöter händerna med vatten.

Förvara i kyl eller frys.

8 Kommentarer

 1. Sanne

  Vad kan man byta ut soya mjölet mot? Kokosmjöl? Mandelmjöl?

  • hanna

   Hej!

   Du kan byta ut mjölet mot vilket som av det du nämner 🙂

   /Hanna

 2. Emma

  Vilket superrecept! Tack för att du delar med dig 🙂 En liten fundering bara, hur länge håller sig bollarna i väskan tror du? Tänker om en tar med sig till universitetet och äter först på EM.
  Kram från Emma

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Kul att du gillar dem! 🙂 Jag brukar försöka hålla dem kylda, antingen i en kylväska eller nära något kallt. Då är det inga problem att ha till eftermiddag. Du kan också lägga dem i en termos. Det är väl framförallt nu när det är så varmt som man får tänka till lite eftersom de innehåller kvarg. Men blir de sura luktar de lite konstigt .

   Ha det fint!
   Hanna

 3. Li

  Hej- varför är det mjöl i bollarna? Kan man byta ut mot annat mjöl? Mvh Li

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej Li – testa gärna att byta till annat mjöl eller skippa helt 🙂 Berätta hur det blev!

 4. Madeleine

  Hur mycket protein blir det i en boll?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillfällig webbshop 27/10 – 30/11: Signerade böcker och bokpaket inför jul. Beställ nu, böckerna skickas ut i vecka 50. Signerade av författaren Hanna Olvenmark. Begränsat antal!

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

Portionen Under Tian har blivit med podd! Vi, Hanna & Johanna, kommer vrida och vända och prata om allt som har med #staycheap att göra. Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.